McCall és Bishop vezetésével egy nagyon küzdelmes mérkőzésen szerezte meg harmadik győzelmét az Atomerőmű KSC Szekszárd az Európa-kupa H-csoportjában, a szlovén Cinkarna Celje otthonában. Amerikai légiósunk dupla-duplát ért el: 20 pontja mellé 10 lepattanót és 4 gólpasszt is jegyzett, a kereken 30. születésnapját ma ünneplő ausztrál játékosunk pedig 21/6 pontot és 9 lepattanót tett a közösbe.

Közel két percig kellett várni a mérkőzésen az első kosárra, amit Jovanovics szerzett miután a születésnapos Bishop által elcsent labdát McCall továbbította gólpasszként hozzá. A következő támadásban Ocvirk révén egy triplával átvette a vezetést a Celje, aztán ismét befagyott az eredmény két percre. A folytatás is nyögvenyelős játékot hozott, meglátszott, hogy tizenkilenc napja nem léptek pályára együtt tétmeccsen az atomosok a válogatott szünet miatt. A negyed második felében találtak magukra McCallék, és nagy küzdelemben tettek szert 7 pontos előnyre (10. perc: 11-18).

A második felvonás sem hozott igazi áttörést, nem adta meg magát olyan könnyen a szlovén bajnoki címvédő és listavezető mint Szekszárdon. Bár McCall mellé Bishop és Eldebrink is felzárkózott a pontgyártásban, de a hazaiaknál ugyanezt tette Bessard és Ocvirk, akik a negyed utolsó percében 16-ról 11-re csökkentették csapatuk hátrányát, a félidőben 31-42 állt az eredményjelzőn.

A nagyszünet után is a kemény védekezésen alapuló küzdelem dominált, sok volt a fault, sok lehetőség kimaradt mindkét oldalon. Üdítő látványt egy-egy hárompontos jelentett, amiből előbb Bishop helyezett el egymás után kettőt a hazaiak gyűrűjében, de Bessard-éknak erre is volt válaszuk. Sőt, megbosszulva a kihagyott szekszárdi mezőnykísérleteket és – ami sokkal bosszantóbb – büntetőket visszazárkóztak Friskovecék, 55-55-ről kezdődhetett az utolsó negyed.

A záró periódus elején és közepén is felváltva estek a kosarak, nem tudta lerázni a lelkes, fiatal hazaiakat Djokics Zseljko csapata. Aztán az utolsó három percre a két magasember, McCall és Bishop ismét vállára vette együttesét, és a KSC leszakította az első meccshez képest láthatóan sokat fejlődött, végig keményen harcoló riválisát.

A Szekszárd megszerezte harmadik győzelmét az Európa-kupában, így továbbra is harcban áll a tegnap szintén harmadik sikerét jegyző Rózsaheggyel a csoport első helyéért.

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

CINKARNA CELJE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 68–75  (11–18, 20–24, 24–13, 13–20).
Celje, 200 néző. Vezette: Perlic (horvát), Mijalkovszki (macedón), Jevtovics (szerb).

CELJE: A. Delics 9/6, FRISKOVEC 16/6, OCVIRK 10/6, BESSARD 20/12, Radovic 4. Csere: White 6, Kroselj 2, Senicar 1, Debeljak. Edző: Damir Grgic.
SZEKSZÁRD: Studer Á. 5, Eldebrink 10/6, Jovanovics 3/3, BISHOP 21/6, MCCALL 20. Csere: Kiss, THEODOREÁN 6/6, GEREBEN 8, Bálint 2. Edző: Djokics Zseljko.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 3-2. 6. p.: 5-8. 13. p.: 13-26. 19. p.: 24-40. 23. p.: 36-44. 27. p.: 46-51. 33. p.: 59-61. 37. p.: 64-71.
Kipontozódott: -.

MESTERMÉRLEG
Djokics Zseljko: – Jó meccs volt, gratulálok mindkét csapatnak! Nyolcvan százalékban elégedett vagyok a játékunkkal, a legfőbb hibánk az volt, hogy sok lepattanót engedtünk nekik. Győzelmünket a 30. születésnapját ma ünneplő Abby Bishopnak és a minket elkísérő és végig lelkesen buzdító közel félszáz szekszárdi drukkernek ajánljuk.

A 4. fordulóban a H-csoport másik mérkőzésén szerdán: Rózsahegy – Nymburk 84-76.

Képgaléria (fotók: FIBA):