Szombaton a BEAC otthonában zárta az alapszakaszt a KSC U18-as csapata. Harsányi Máriáék magabiztos győzelmet arattak, így 5 győzelemmel és 5 vereséggel várhatják a keresztjátékot.

BEAC-ÚJBUDA KA/A – KSC SZEKSZÁRD 53-87 (10-27, 15-18, 11-20, 17-22)
SZEKSZÁRD: ANDI 14, MIKLÓS 14/6, VINCZE 14, RENCZES 10/3, Holcz 5. Csere: Viszmeg 11/9, Marsai 8, Pop 8, Hanti 2, Liszkai 1. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szombaton lejátszottuk az alapszakasz utolsó, tizedik mérkőzését a BEAC-Újbuda Kosárlabda Akadémia ellen. Kiváló első negyedet produkáltunk, brillírozott csapatunk, a letámadó védekezésünkből szebbnél-szebb akciók futottak végig a pályán, rendre kosárral befejezve azokat. A második negyed kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, de mi irányítottunk, így a félidőt húsz pontos előnnyel zártuk (25-45). A harmadik negyedben megint keményebben védekeztünk, s hol gyorsan, hol pedig felállt védelem ellen, türelmesen kijátszva a jó helyzetben levő játékos fejezte be kosárral a támadást. A negyedik negyedben is mi domináltunk, de többször voltak már hibák is. Mindenki pályára került és tíz perc feletti játékidőt kapott – volt aki élt vele és volt aki kevésbé, de csapatként küzdve ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk a magas szerkezetű fővárosiak ellen.
Miklós Melindát a harmadik negyed elején le kellett cserélnem, mert könyökkel belevágtak a bal szemébe. Csúnyán bedagadt, nem is küldtem már pályára. Mielőbbi gyógyulást neki!
Januárban folytatjuk a keresztjátékkal a másik csoport 1-4. helyezettje ellen. 5 győzelemmel és 5 vereséggel a csoport negyedik helyén végeztünk. Úgy érzem, ha több fiatalt szerepeltethettem volna, lehet előrébb is végzünk.
A mai meccsen húzóembereink a dupla-duplát elérő Renczes Rebeka (10/3 pontja mellé leszedett 9 lepattanót és kiosztott 11 gólpasszt, 23 IBM), Vincze Niki (14 pont 9 lepattanó, 5 gólpassz, 4 kiharcolt fault, 25 IBM) és Miklós Melinda (14/6 pontja mellé 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 blokkolt dobás, 18 IBM) voltak, de mindenki sokat tett a közösbe.”

“Pop Annamáriát behívták a román U18 válogatottba, így ő is részt vesz a Balkán Kupán, de előtte még edzőtáborba megy. Vasárnap a két U16-os válogatottunk, Andi Hanna és Holcz Rebeka is elindul a pesti táborba, ahonnan tovább mennek majd Romániába. Jó felkészülést és szereplést kívánunk mindhármójuknak és várjuk őket vissza!”

Harsányi Mária

Kép: Hanti Attila