Újabb rangadó vár az Atomerőmű KSC Szekszárdra, hiszen a hétvégén az Aluinvent DVTK otthonában lép pályára. A vasárnap 15:45-kor kezdődő találkozóra klubunk ingyenes szurkolói buszt indít.

Nagyszerű játékkal rukkolt elő szerdán az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután hazai pályán tizenöt pontos győzelmet aratott a szlovák Ruzonberok ellen. Bár a mérkőzést a vendégek kezdték jobban, a Szekszárd Abby Bishop (29 pont, 8 lepattanó) és Erica McCall (25 pont, 11 lepattanó, 4 blokk) ellenállhatatlan játékával, illetve Studer Ágnes (8 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Frida Eldebrink (9 pont, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés) jó teljesítményével a második negyedre utolérte ellenfelét, majd pedig fokozatosan elhúzva biztos győzelmet ért el. Bishop visszatérése óta négyből három mérkőzésen jutott húsz pont fölé, nem kis fricskát adva a korábban a távozását vizionáló névtelen kommentelőknek. Djokics Zseljko lányai csapat szinten is jól dolgoztak, hiszen a 22 gólpassz és 13 labdaszerzés mellett számos szép megoldást és figurát is láthattak a nézők.

A KSC sikerével fontos lépést tett a továbbjutás és az esetleges csoportgyőzelem felé, bár utóbbihoz jövő hét szerdán Nymburkban még győzni kell. Most azonban egy borzasztó nehéz bajnoki mérkőzés vár Theodoreán Alexandráékra, hiszen vasárnap kissé korai időpontban (15:45) Miskolcon lépnek pályára. A csapat a korább években bevált módon idén is egy nappal korábban indult útnak, így a lányok a mérkőzés napján remélhetőleg még frissebbek lesznek. Szerencsére a szekszárdi szurkolók ezúttal sem hagyják magukra őket, az utolsó információink szerint egy teli szurkolói busszal és számos autóval indulnak majd útnak Miskolcra. Bízunk benne, hogy együttes erővel most is egy fantasztikus győzelmet sikerül majd kiharcolni!

Az Aluinvent DVTK együttese az elmúlt szezont a csalódást keltő hatodik helyen zárta, így a klubvezetés – a korábbi évekhez hasonlóan – idén nyáron is igen jelentős átalakítást eszközölt. A távozó Stefan Svitek helyét a Ceglédről érkező Cziczás László foglalta el a vezetőedzői pozícióban, míg a korábbi évben még a Győrt irányító Völgyi Péter immáron szakmai igazgatóként dolgozik a borsodiak sikeréért.

A 2017/2018-as játékoskeretből mindössze Kiss Angelika, Szabó Fanni és Zele Dorina maradt hírmondónak, miközben távozott Aldazabal Laura (Szigetszentmiklós), Bach Boglárka (Vasas), Nagy Dóra (Győr), Raksányi Krisztina (Győr), Vukov Szonja (Vasas), továbbá a négy légiós, az amerikai Alissya Brewer és Ashleigh Fontenette, a lett Zenta Melnika és cseh Tereza Pecková. Az új csapat magját a tavalyi ceglédi csapat köré építették, hiszen Cziczás edző mellett négy (!) játékost, Kányási Veronikát, Katona Szidóniát, Medgyessy Dórát és a kongói Chanel Mokango-t is elcsábították. A maradék három légiós helyet a Miskolcra visszatérő szerb Maja Skorics, a litván Egle Sulciute és az amerikai Shatori Walker-Kimbrough tölti be. A játékoskeretet a fiatal Eperjesi Nóra és Frindt Nikolett teszik teljessé.

A DVTK igencsak jó formát mutat az idei szezonban, hiszen a bajnokságban – a KSC-vel megegyező 6-2-es mérleggel – a második helyen áll, míg az Európa-kupa csoportköréből éppen a héten biztosította be a továbbjutását (jelenleg 4 győzelemmel és 1 vereséggel állnak a G-csoport élén). Bajnoki vereségeiket még a szezon elején Sopronban (82-65), illetve hazai pályán a Csata ellen (64-67) szenvedték el.

A honi pontvadászatban Medgyessy (12,1 pont; 4,5 lepattanó; 9,3 gólpassz), Mokango (14,8 pont; 9,4 lepattanó; 2,3 blokk), Walker-Kimbrough (18,4 pont; 4,6 lepattanó; 2,0 labdaszerzés) és Sulciute (9,0 pont; 5,3 lepattanó) teljesít a legjobban. A nemzetközi porondon szintén Mokango (17,8 pont; 7,8 lepattanó; 1,4 blokk), Medgyessy (7,8 pont; 12,2 gólpassz; 2,4 labdaszerzés), Walker-Kimbrough (15,8 pont; 3,0 labdaszerzés), Sulciute (13,2 pont; 5,0 lepattanó) és Skorics (11,2 pont; 4,6 lepattanó; 1,0 blokk) rendelkezik a legjobb egyéni mutatókkal.

A Diósgyőr legutóbb szerdán lépett pályára, mikor is hazai pályán 79-56-ra legyőzték a francia Nantes együttesét. A mérkőzés legjobb hazai dobói Walker-Kimbrough (22/6), Mokango (15), Sulciute (12/3) és Skorics (10/6) voltak.

A vasárnap 15:45-kor kezdődő DVTK-KSC rangadót (vezeti: Kapitány Gellért, Ádám József, Tóth Cecília) a mindiGO Sport élőben sugározza. A közvetítés az Antenna Hungária Zrt. újabb közleményéig továbbra is ingyenesen megtekinthető.
Az NB1 A-csoportos bajnokság 9. fordulójában szombaton BEAC-ZTE (58-81), Csata-PINKK (71-58), vasárnap pedig PEAC-Győr (17:00), Vasas-Sopron (18:00) és CEKK-MTK (19:30) összecsapásokat rendeznek.

Videó: Papp Máté