A KSC U14-es csapata szombaton a Garay János Gimnázium tornatermében fogadta a Zalaegerszeg és a Nagykanizsa együttesét. Baki Sándor lányai mindkét mérkőzésüket fölényesen megnyerték.

“Az alapszakasz utolsó fordulójában a zalaegerszegi és kanizsai lányokat fogadtuk visszavágóra a Garay Gimnáziumban. Először játszottunk idén hazai pályán, mindkét mérkőzést sikerült nyerni. Örülök, hogy a kilátogató hazai nézők buzdítását, szurkolását szép játékkal tudtuk meghálálni. Dolgozunk tovább, hogy a főtáblás selejtezőkben is helyt tudjunk állni. Gratulálok a csapatoknak és köszönjük a szurkolást!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – ZALAEGERSZEGI KTE 84-49 (30-14, 22-6, 22-8, 10-21)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 16, BERNÁTH 14, Berekali 8, Csákvári 2, Lábas 2. Csere: SZÜCS 14, Kovács 10, Horog 8, Piukovits 4, Mathész 2, Lovasi 2, Sebestyén 2. Edző: Baki Sándor.

“Zalaegerszegen nagyon nehezen indult számunkra a meccs és akkor a félidőben három pont volt az előnyünk. Ezt az álmos kezdést szerettük volna elkerülni, ami sikerült is. Az első három negyedben szigorú védekezésünkkel sok labdát szereztünk és könnyű gólokat dobtunk. Felállt védelem ellen is rendre kosarakkal fejeztük be akcióinkat. A negyedik negyedben, ahogy lazult a védekezésünk, úgy hullott szét vele együtt a gyors ellentámadás lehetősége. Ebben a játékrészben majdnem annyi kosarat kaptunk, mint az előtte levő háromban összesen. Főleg betörésekből és támadólepattanók utáni második szándékból kaptuk ezeket. A meccs végi leeresztésünk nem veszélyeztette a győzelmet, de egy ki-ki meccsen nagy árat fizettünk volna érte.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KANIZSA DKK 118-43 (33-5, 26-14, 24-14, 35-10)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 25, BERNÁTH 14, Baka 10, Lábas 6, Berekali 5. Csere: HOROG 18, Szücs 10, Piukovits 9, László 7, Kovács 6, Dávid 4, Doszpod 4. Edző: Baki Sándor.

“Kiegyensúlyozott játékkal rajt-cél győzelmet arattunk. Sajnos a taktikai faultok nem megfelelő használata mindkét meccsen hiba volt. Rengeteg büntetővel ajándékoztuk meg ellenfeleinket ahelyett, hogy bedobással jöttek volna egy jól időzített szabálytalanság után. Ebben és a védőpattanózásban kell sokat előre lépnünk.”

Baki Sándor