Szerda délután a KSC U14-es csapata Szegedre utazott, ahol a helyi leány egyesület megkeresésének eleget téve edzőmeccset játszott. A Baki Sándor edzette társaság nagyarányú vereséget szenvedett a hétvégén a korosztályban a legjobb tizenhat közé jutásért versenyző szegedi lányoktól.

“Szerdán 14:20-as kezdéssel barátságos mérkőzést játszottunk a szegedi lány csapattal, akik a hétvégén a legjobb tizenhatba kerülésért küzdenek a főtábla selejtező második körében. Erre a hétvégi tornára szerettek volna felkészülni egy edzőmeccsel. Nagyon örültünk a megkeresésnek, mert ebben az időszakban nehéz edzőmérkőzést szervezni, és ahhoz partnert találni. Azt sajnálom, hogy nem tudtuk a jobbik formánkat mutatni, és méltó ellenfele lenni a remekül játszó szegedi együttesnek.”

SZEGEDI KE/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 90-44 (35-5, 18-12, 20-14, 17-13)
SZEKSZÁRD: Ágoston 6, Pál 6, Nyári 2, Rácz, Gyimesi. Csere: Csákvári 12, Hencsik 10, Mester 4, Vajda 4, Baka, Kollár, Kófiás, Léhmann. Edző: Baki Sándor.

“Gyengén kezdtük a mérkőzést, ellenfelünk nagyon-nagyon keményen védekezett, ami nem ízlett nekünk. Sok hibába hajszoltak bele minket, nehezen tudtunk helyzetet kialakítani. A túloldalon pedig a magasabb és erősebb ellenfelünk sorra szerezte a könnyű pontokat. Az első negyedben eldőlt a mérkőzés végkimenetele. Ami még ennél is szomorúbb, hogy tíz perc elment az edzőmeccsből, és a felkészülési értéke eddig nulla volt. A maradék három negyedben már kevesebb hibával játszottunk, és többnyire alkalmazkodtunk a harcias védekezéshez és játékvezetői felfogáshoz. Az első etapos horror után a maradék háromban “csak” tizenhat ponttal kaptunk ki. Ezeknek a negyedeknek már mindkét oldal számára volt értelme és haszna. Kár az első negyedért, későn reagáltunk, és a mutatott játék hatalmas visszalépés a számunkra. Senki nem nyújtott a csapatunkból még átlagos teljesítményt sem. Ez a rossz forma és a két csapat közti tényleges tudásbeli különbség eredménye lett a negyvenhat pontos vereség. Köszönjük a meghívást és várjuk a szegedi lányokat a visszavágóra! A hétvégi tornára pedig sok sikert kívánunk nekik! Gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László