Az U16-os KSC szombaton a PTE-KVPK tornatermében a Soproni Darazsak Akadémiát fogadta. Harsányi Máriáék újabb fölényes győzelmet arattak, így veretlenül megnyerték az alapszakasz nyugati csoportját.

“Szombaton lejátszottunk a főiskolán a kadett bajnokság alapszakaszának utolsó, tizedik fordulóját. Minden számításomat felülmúlta, hogy kis csapatom mind a tíz mérkőzését megnyerte, ráadásul sokat nagy különbséggel, közte több Akadémia ellen. Nagyon keményen dolgoznak a lányok a szezon kezdete óta és igazi csapattá értek. Óriási gratula minden játékosnak ehhez a fantasztikus meneteléshez és a csoportunk megnyeréséhez. Ezután a keresztjáték következik, ahol a keleti csoport első négy helyezettjével játszunk oda-visszavágós meccseket és visszük magunkkal az itteni győzelmeinket.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA 113-48 (25-10, 28-17, 25-9, 35-12)
SZEKSZÁRD: ANDI 33/9, HOLCZ 20, MIKLÓS 17, RENCZES 15, Németh 6. Csere: SINKA 13/9, Istókovics 5, Haag 2, Villányi 2, László, Sámóczi. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Jól kezdtük a mérkőzést, nagyon keményen, agresszívan védekeztünk, amiből labdákat szereztünk és gyorsan elhúztunk. Nagyon okosan támadtunk a felállt védelem ellen is, szépen végigjátszottuk a figuráinkat és pontokkal fejeztük be a támadásainkat, így a negyedet 25-10-es előnnyel zártuk. A második játékrészben a védekezésünkben sok hibát követtünk el, amit vendégeink kihasználtak és faragtak hátrányukból. Időkérés után rendeztük sorainkat és növeltük előnyünket, a félidőben 53-27-el tértünk pihenőre. A második félidőben is folytattuk az agresszív védekezésünket egész pályán, Andi Hanna és Holcz Rebeka dobóteljesítményének, Miklós Melinda labdaszerzéseinek, Renczes Rebeka gólpasszainak köszönhetően egyre nőtt a különbség, és végül fölényes győzelmet arattunk az Akadémia ellen.
Több remek egyéni teljesítmény volt, de csapatként küzdöttünk, amiért mindenkinek dicséret jár. Ki kell emelni Miklós Melindát, aki 17 pontja mellé szerzett 17 labdát, leszedett 14 lepattanót és kiosztott 7 gólpasszt, ez tripla-dupla és 44 IBM pontot ért. Andi Hanna 33/9 pontja mellé – amit 68 százalékos hatékonysággal dobott – szerzett 5 labdát és kiosztott 3 gólpasszt, ez 31 IBM pontot ért. Holcz Rebeka 20 pontja mellé leszedett 10 lepattanót, volt 5 kiharcolt faultja és 2 blokkolt dobása, ez dupla-dupla és 29 IBM pont. Renczes Rebeka 15 pontja mellé kiosztott 10 gólpasszt, szerzett 10 labdát, ez tripla-dupla és 26 IBM pont. No és még meg kell említeni a 9 percet játszó Sinka Noémit, aki ez idő alatt 13/9 pontja mellé 3 labdát szerzett és kiosztott 2 gólpasszt, ez 10 IBM pontot ért. Minden mutatóban felülmúltuk vendégeinket. Brávó lányok! Hajrá a folytatásban!”

Harsányi Mária