Az U11-es KSC vasárnap a Rátgéber Akadémia otthonába látogatott, ahol a házigazdák mellett a PVSK volt az ellenfél. Stierné Jankovics Mária csapata kettős győzelemmel zárta a fordulót.

“Január 20-án vasárnap Pécsre utazott és a Rátgéber Akadémia új csarnokában játszotta a harmadik forduló két mérkőzését a KSC Szekszárd kenguru csapata. Nagy várakozással készültünk a két pécsi lánycsapat elleni találkozóra. Sérülés, betegség, síelés és egyéb program miatt összesen hat hiányzónk volt. A kislányok borzasztó idegesen, az izgalomtól sokat hibázva, de szívvel-lélekkel nagyot küzdve hozták a PVSK-s lányok elleni első rangadót. A második mérkőzésen kisebb ellenállásba ütköztünk, jóval koncentráltabban is játszottunk, így két győzelemmel tértünk haza.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA LEÁNY/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 51-54 (10-10, 11-6, 14-14, 10-20 – 6-1)
Szekszárd: HENCSIK 24, NYÁRI 9, SZÉKELY 9, WIGAND 8, Csapó 4, Hadnagy, Horváth, Léhman, Mester, Pusztai, Varga. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az ötödik percben dobtuk az első kosarunkat, nagyon nehezen találtunk be, rendre elpattant tőlünk a labda és erőltettük a labdavezetést. Az eladott és szerzett labdák száma megegyezett. A félidei büntetőknél is látszott, hogy még nem érkeztünk meg a meccsbe (egyet tudtunk csak bedobni). A második félidőben már összeszedettebbek voltunk és a negyedik negyed végén, az utolsó percben sikerült megnyernünk a mérkőzést, addig kiegyenlített volt a küzdelem.”

KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS LEÁNY – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 26-77 (9-6, 3-24, 6-10, 3-32 – 4-5)
Szekszárd: HENCSIK 41, NYÁRI 11, Horváth 8, CSAPÓ 7, Léhman 6, Wigand 3, Hadnagy 1, Mester, Pusztai, Székely, Varga. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A második negyedben már eldőlt a mérkőzés. Hencsik Adri ponterős játéka feltette az i-re a pontot, de ott voltak a többiek is szépen sorban mögötte. Jól védekeztünk, 38 labdát szereztünk és 25 lepattanót, és ezeket sorra értékesítettük.
Szeretettel gratulálok a csapatomnak. Nagyon szép és értékes sikert értünk el. Jelen állás szerint mi vagyunk a legjobb lánycsapat ebben a régióban. Csak így tovább lánykáim!”

Stierné Jankovics Mária