2021. május 5-9. között Kőbánya ad otthont a legjobb nyolc csapat részvételével zajló az országos kadett döntőnek. A záró napon az U16-os KSC tizenkilenc pontos győzelmet aratott a Szeged ellen, így hetedikként zárta a bajnokságot.

SZEGED KE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 62-81 (16-21, 21-19, 9-20, 16-21)
SZEKSZÁRD: BÁRÁNYOS 21, SÁMÓCZI 18, SZÜCS 18, WOLF 18, BEREKALI 4. Csere: Csákvári 2. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap a hetedik helyért játszottunk a Szegeddel. A második negyedet kivéve minden játékrészt megnyertük. Elég hullámzó volt a teljesítményünk, de végül végig vezetve magabiztos győzelmet arattunk, és ezzel megszereztük a hetedik helyet.
Az első negyedben fokozatosan elhúztunk. A hetedik percben már 3-16-ra vezettünk, aztán jött jópár eladott labda, és felhoztuk a Szegedet. A játékrész végére 16-21 volt a mérkőzés állása. A második negyedben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, gyengébb védekezésünk, rossz döntéseink és pontatlan befejezéseink miatt ezt az etapot két ponttal az ellenfél nyerte, így három pontos előnnyel vártuk a második félidőt. A harmadik negyedben több játékosunk is ponterősen játszott. Jó döntéseket hozva kosarakkal fejeztük be támadásainkat, és a negyed végére tizennégy pontos vezetést alakítottunk ki (46-60). Az utolsó játékrészben tovább növeltük előnyünket. Bár ellenfelünk többször felzárkózott, végül tizenkilenc pontos győzelmet arattunk, így megszereztük a hetedik helyet.
Hat emberrel játszottuk végig a mérkőzést, de minden játékosom dicséretet érdemel az egész éves munkáért, mert ez csak csapatként sikerülhetett, és nagyon sokat segített a kispad szurkolása. Horog Betta nélkül játszottunk, aki a pénteki mérkőzésen súlyos bokaszalag-szakadást szenvedett, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! A hetedik helyezést elért csapat tagjai: Sámóczi Zsófia (csk.), Bárányos Flóra, Szücs Gréti, Csákvári Viktória, Dávid Nóri, Wolf Enikő, Berekali Petra, Baka Natália, Nyári Döniz, Szabó Zita, Vajda Jázmin és Horog Betta.
A mostani mérkőzésen jó teljesítményt nyújtók: Szücs Gréti 18 dobott pontja mellé leszedett szintén 18 lepattanót (dupla-dupla), ez 29 IBM pontot ért. Bárányos Flóra 21 dobott pontja mellé leszedett 5 lepattanót, kiharcolt 8 faultot, és kiosztott 5 gólpasszt (28 IBM). Sámóczi Zsófi 18 pontja mellé leszedett 10 lepattanót (ez is dupla-dupla) (21 IBM). Wolf Enikő 18 dobott pontja mellé leszedett 5 lepattanót, kiharcolt 7 faultot, és volt 5 blokkolt dobása (14 IBM). Berekali Petrát pedig azért illeti dicséret, mert – Horog Betta hiányában – a mérkőzést egyedüli iránytóként kellett végig dolgoznia. Ezt megoldotta, és alacsony termete ellenére leszedett 7 lepattanót, és kiosztott 8 gólpasszt. A csapatunk legjobbjaként Szücs Gréti különdíjat kapott, a három mérkőzésen összesen 74 IBM pontot gyűjtött.”

Harsányi Mária

Képek: Zsíros Akadémia Kőbánya