A szerdai Girona elleni fantasztikus győzelem után újabb nehéz mérkőzés vár az Atomerőmű KSC Szekszárdra. Az NB1 A-csoportos bajnokság 18. fordulója keretében Gereben Líviáék szombaton 15 órától a CMB CARGO UNI Győr vendégei lesznek.

Sokáig emlékezetes győzelmet aratott hét közben az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután az Európa-kupa negyeddöntő párharcának első mérkőzésén hat pontos sikert ért el a katalán sztárcsapat, a Spar Citylift Girona ellen. Az elképesztő hangulatú mérkőzésen a KSC Erica McCall (19 pont, 9 lepattanó), Abby Bishop (16 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és Ivana Dojkic (14 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) vezérletével fantasztikus játékkal rukkolt elő, de minden pályára lépő játékosnak jár a dicséret a hatalmas küzdésért. Bár a párharc esélyese természetesen továbbra is a Girona, az előző szezonhoz képest – a Szekszárd tavaly a Hatay ellen az Európa-kupa negyeddöntő nyitómeccsét két ponttal elvesztette – mindenképpen érzékelhető az előrelépés, és a lányok egészen biztosan a jövő heti visszavágón sem fognak feltartott kézzel pályára lépni.

Addig azonban egy újabb borzasztó nehéz mérkőzés vár Studer Ágnesékre, akik szombaton a bajnokságban a bombaerős kerettel rendelkező Győr otthonába látogatnak. Amíg a hazaiaknak egy teljes hetük volt a soron következő rangadóra való felkészülésre, addig Djokics Zseljko csapatának csak néhány napja volt erőt meríteni, hiszen – a mostani Girona-meccs mellett – a múlt heti ZTE elleni találkozó is nagyon sokat kivett a játékosokból.
Az erőltetett menet ellenére nagyon fontos lesz a jó játék a hétvégén, hiszen az alapszakasz második helyéért továbbra is óriási versenyfutásban vagyunk a Miskolccal és a Zalaegerszeggel. A lányoknak ezúttal is a szurkolók adhatják meg a szükséges pluszt, akik hatodik játékosként a szerdai derbi után most Győrben varázsolhatnak hazai pályát. Reméljük, hogy szombaton ismét sokan kísérik el a csapatot, és hozzásegítik őket egy újabb fontos győzelemhez.

A CMB CARGO UNI Győr annak ellenére, hogy – a Sopron és a DVTK mellett – a magyar bajnokság egyik legerősebb játékoskeretével rendelkezik, eredményekben ezt eddig nem igazán tudta realizálni: a honi pontvadászatban 9 győzelemmel és 8 vereséggel a hatodik helyen áll, az Európa-kupától pedig a csoportkört követően kényszerült búcsúzni. Bajnoki vereségeit hazai pályán a ZTE, a DVTK és a Sopron ellen, idegenben pedig a Sopron, a CEKK, a KSC, a ZTE és legutóbb a DVTK ellen szenvedte el.
A sikertelenség miatt már november elején edzőt cseréltek: Sandro Orlando-t a szerb Milos Pavlovics váltotta a kispadon. A szezon során a csapatból a rutinos Laklóth Anna kölcsönbe a BEAC-hoz távozott, évközi igazolásként pedig a korábban már a PEAC-nál is megfordult, szintén szerb Szanja Mandics érkezett.

A csapatból a légiósok rendelkeznek a legjobb statisztikai mutatókkal: az amerikai center Reshanda Gray 15,3 pontot és 9,3 lepattanót, a görög válogatott erőcsatár Artemisz Szpanu 13,2 pontot és 7,3 lepattanót, a tengerentúli hátvéd Lexie Brown 16,1 pontot, 3,0 gólpasszt és 2,1 labdaszerzést, Krnjics Szara pedig 6,2 pontot átlagol. A számok alapján Török Ágnes (6,8 pont) és Raksányi Krisztina (8,6 pont; 3,0 gólpassz) is jól teljesít, de a keret elképesztő mélységét mutatja, hogy a fentieken kívül Mandics, illetve Czank Tímea, Varga Zsófia és Nagy Dóra is bevetésre vár.

A kisalföldiek – a spanyol Girona és Gernika mögött, illetve a portugál Uniao Sportiva előtt – az Európa-kupa F-csoportjának harmadik helyén végeztek 2-4-es mérleggel. A nemzetközi színtéren Gray (11,7 pont; 8,5 lepattanó), Brown (13,8 pont) és Szpanu (13,3 pont; 6,2 lepattanó; 3,2 gólpassz) volt a leginkább dicsérhető.

A Győr legutóbb múlt szombaton, Miskolcon játszott mérkőzést, ahol bár sokáig győzelemre állt, végül hosszabbításban 87-78-as vereséget szenvedett a házigazda DVTK-tól. A vendégeknél Szpanu (22/6), Brown (18/6) és Gray (12) jutott tíz dobott pont fölé.

A Győr-KSC rangadó (vezeti: Györffy Pál, Ádám József, Frányó Péter) szombaton 15 órakor kezdődik a győri Egyetemi Csarnokban. A találkozót a mindiGO Sport élőben közvetíti.
Az NB1 A-csoportos bajnokság 18. fordulójában szombaton DVTK-BEAC (14:30), ZTE-PEAC (17:00), Sopron-Csata (18:00) és Vasas-CEKK (18:00), vasárnap pedig PINKK-MTK (17:00) mérkőzéseket rendeznek. A 15. fordulóból elhalasztott CEKK-Csata találkozót jövő hét szerdán fél kilenckor pótolják.

Videó: Papp Máté