A KSC U12-es csapata vasárnap ismét Pécsre látogatott, ahol a Rátgéber Akadémia leány és a PVSK fiú B-együttese volt az ellenfél. Stierné Jankovics Mária tanítványai tartalékosan egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a fordulót.

“Február 17-én ismét Pécsre utaztunk az U12-es bajnokság ötödik fordulójára. Csapatunk az alsóház B-csoportjában a Rátgéber Akadémia lányaival és a PVSK fiú B-együttesével találkozott. A betegségeknek sehogy sem akar vége szakadni, sajnos megint nem tudtunk teljes csapattal kiállni. Óriási köszönet jár a legkisebb kengurusoknak, hogy vállalták a játékot, így végül meglett a tizenkettes létszámunk.”

KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS LEÁNY/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 55-29 (14-6, 10-11, 21-4, 10-8)
Szekszárd: Subotic 10, Hencsik 5, Vörös 5, Gyimesi 2, Gyöngyösi 2, Léhmann 2, Nyári 2, Pusztai 1, Csapó, Császár, Pál, Varga. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Négy korosztályos (2007-es születésű) játékossal szálltunk harcba a tisztán 2007-es akadémiás csapat ellen, akik tizenhárman voltak. Sajnos csapatunk “nagyjai” is borzasztó rossz napot fogtak ki. Nagyon gyengén védekeztünk, a lepattanó labdák sorra ellenfelünk kezébe kerültek, eladott labdákkal könnyítettük meg a pécsi lányok támadójátékát és bizony nagyon kevés kosarat is sikerült bedobni, habár próbálkozásunk több is volt.
Kár volt ezért a vereségért, remélem sikerül még találkozni velük és bizonyítani, hogy ennél sokkal többet tudunk.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 41-50 (12-12, 17-11, 5-8, 7-19)
Szekszárd: NYÁRI 13, GYÖNGYÖSI 10, Subotic 9, Vörös 7, Léhmann 3, Csapó 2, Hencsik 2, Varga 2, Császár 1, Pál 1, Gyimesi, Pusztai. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Végig nagyon szoros mérkőzést játszottunk a PVSK-s fiúkkal, szerencsére ők is sokat hibáztak. Az utolsó negyedben kosáreső volt: Nyári Döniz és Subotic Milka is itt dobta meg a pontjait, ez vezetett bennünket a győzelemhez. Gratulálok lánykáim, sok munka vár még ránk!”

Stierné Jankovics Mária