A KSC U16-os csapata a veretlen alapszakasz után hazai pályán a Vasas ellen kezdte meg a rájátszás küzdelmeit. Harsányi Máriáék hét pontos győzelmet arattak a pasarétiek ellen.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – VASAS AKADÉMIA/A 77-70 (28-17, 23-19, 13-13, 13-21)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 20, RENCZES 20/3, MIKLÓS 15, Andi 12/3, Németh. Csere: Istókovics 6, Haag 2, Sinka 2. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap megkezdtük a kadett bajnokság keresztjátékát. Első meccsünket itthon a Vasas Akadémia ellen játszottuk. Az alapszakaszt veretlenül nyertük 10 győzelemmel. Most a másik alapszakasz csoport 1-4. helyezettjével játszunk oda-visszavágós alapon. Ez volt az első meccsünk a magas, erős szerkezetű fővárosiak ellen. Miklós Melinda és Renczes Rebeka betegen is vállaltak a mérkőzést.
Remekül kezdtük a találkozót, a nyolcadik percben már 24-9-re vezettünk. Jól védekeztünk és támadásainkat rendre kosárral fejeztük be. Aztán jó pár alapvető hibát követtünk el és máris zárkóztak a vendégek, így a negyedet 28-17-re nyertük. A második játékrészben többször feljöttek a fővárosiak tíz pont alá, de a negyed végén keményítettünk a védekezésünkön és tizenöt pontos előnnyel várhattuk a folytatást (51-36). A harmadik negyedben felváltva estek a kosarak, kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, így maradt a tizenöt pontos előny (64-49). A negyedik negyedben rengeteg hibát követtünk el mind védekezésben, mind pedig támadásban. Sok rossz döntésünk volt és pontatlanul dobtunk, így vendégeink faragtak a hátrányukból. Hét pont megmaradt az előnyünkből, így ha nehezen is, de megnyertük a mérkőzést.
A meccsen Miklós Melinda és Holcz Rebeka húzták a csapatot. A többiek küzdöttek, de sok hibával játszottak. Edzésen sokkal fegyelmezettebben kell dolgozni, hogy ne legyen ilyen ingadozás a teljesítményünkben.
Miklós Melinda – dupla-duplát elérve – 15 pontja mellé leszedett 4 lepattanót, szerzett 9 labdát és kiosztott 11 gólpasszt, ez 29 IBM pontot jelentett. Holcz Rebeka 20 pontja mellé leszedett 7 lepattanót és szerzett 6 labdát, így 26 IBM pontot gyűjtött.”

Harsányi Mária

Képek: Haag Panna