A KSC U16-os csapata vasárnap délután a PTE-KPVK tornatermében a DVTK együttesét fogadta. Harsányi Máriáék az első félidőben dobott 71 pontjukkal már húsz perc után eldöntötték a találkozó végkimenetelét.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DVTK AKADÉMIA/A 111-46 (34-9, 37-13, 20-12, 20-12)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 36/15, RENCZES 23/15, HOLCZ 17/3, ISTÓKOVICS 14, Andi 11/9. Csere: Sinka 10/3, Bodócs, László, Sámóczi, Tamás-Nagy. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap a Főiskolán játszottuk szezonbeli ötödik mérkőzésünket a DVTK ellen. Ugyan Miskolcon is simán nyertünk, de roppant gyengén védekeztünk. Így a mai mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy keményebben, agresszívebben védekezzünk, a támadásainkat pedig – ha nincs labdaszerzés vagy gyorsindítás – precízen végigjátszva fejezzük be. Nos a lányok remekül megoldották a feladatot, kiválóan védekeztek és az első félidőben dobott hetvenegy ponttal eldöntötték a mérkőzést. Nagyot küzdve, okosan játszva húztuk be a tizennegyedik győzelmünket. A második játékrész már pontszegényebb volt, de a védekezésen nem lazítottunk. Mindenki kapott lehetőséget és két húzóemberünkért is küzdöttek a lányok: Haag Panna Miskolcon sérült meg a térdével, Németh Lili pedig a csütörtöki edzés végén a bokájával. Mindkettőjüknek mielőbbi felépülést kívánunk, várjuk vissza őket.
A mostani meccsen Miklós Melinda szárnyalt, feldobta, hogy szombaton debütált az NB1-es csapatunkban, ahol egy triplát is dobott. 36/15 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, szerzett 10 labdát és kiosztott 4 gólpasszt, így dupla-duplát elérve 46 (!) IBM pontot szerzett. Másik húzónk Renczes Rebeka volt, aki 23/15 pontja mellé leszedett 4 lepattanót, kiharcolt 9 faultot és kiosztott 8 gólpasszt, ami 26 IBM pontot ért. Jól teljesített még Holcz Rebeka és Istókovics Adél is, de a csapat többi tagja is tett a közösbe, csapatként funkcionáltunk. Kedden folytatás a Török Flóris ellen.”

Harsányi Mária

Képek: Jantner Zsolt