Az U14-es KSC a hétvégén Győrben vett rész két napos tornán, ahol a Törekvés, a Nyíregyháza és a házigazdák voltak az ellenfelek. Baki Sándor lányai mindhárom mérkőzésüket megnyerve veretlenül zárták a fordulót.

“A második főtáblás fordulónkat Győrben rendezték, ahol a hazaiak mellet a Törekvéses és a Nyíregyházi Kosársulis lányokkal mérkőztünk meg. Mindhárom meccsünket megnyerve, csoportelsőként végezve bejutottunk a legjobb tizenkét csapat közé. 2019. május 4-5-én kiderül, hogy A- vagy B-döntőben fogunk-e részt venni. Gratulálok minden csapatnak a hétvégéhez!”

TÖRÖK FLÓRIS-TÖREKVÉS SE/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 40-83 (14-28, 8-16, 8-23, 10-16)
SZEKSZÁRD: LÁBAS 16, SÁMÓCZI 15, Piukovits 8, Berekali 6, Bernáth 2. Csere: SZÜCS 13, László 8, Dávid 4, Horog 4, Lovasi 3, Kovács 2, Sebestyén 2. Edző: Baki Sándor.

“Jól kezdtük az első meccsünket a hétvégén, bár voltak hibák is. Gyorsan és keményen játszva folyamatosan növeltük előnyünket, az összes negyedet megnyertünk. Minden pályára kerülő játékos betalált legalább egyszer, de még ennél is fontosabb, hogy védekezésben is eredményesen dolgoztunk.”

NYÍREGYHÁZI KOSÁRSULI – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 58-89 (15-26, 14-15, 19-30, 10-18)
SZEKSZÁRD: PIUKOVITS 14, BAKA 10, LÁBAS 10, Sámóczi 7, Berekali 4. Csere: HOROG 23, Szücs 8, Kovács 6, Csákvári 4, Doszpod 2, László 1, Dávid. Edző: Baki Sándor.

“Augusztusi mumusunkkal (három vereséget szenvedtünk tőlük a felkészülési meccseken) mérkőztünk meg szombat este hét órakor. Ideje volt élesben visszavágni a vereségekért. Rengeteg hibával játszottunk mi és az ellenfelünk is. A második negyedben gyengébben játszottunk, így félidőre szűk tizenkét pontos előnnyel vonultunk (29-41). Térfél csere után rendkívül olajozottan működő támadójátékkal harminc pontos negyedet produkáltunk, de végleg nem tudtuk leszakítani magunkról ellenfelünket és eldönteni a meccset, mert sokat is kaptunk (19). Az utolsó negyedre szigorodott a védekezésünk és elvettük a nyíregyházi könnyű pontokat, így nem hagytuk ellenfelünket visszajönni a meccsbe és végül harmincegy pontos sikert arattunk.”

SZÉCHENYI KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 67-72 (20-14, 11-19, 22-18, 14-21)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 10, Baka 4, Berekali 2, Bernáth 2, Csákvári. Csere: Horog 18, KOVÁCS 10, Piukovits 10, LÁSZLÓ 6, Szücs 5, SEBESTYÉN 3, Lovasi 2. Edző: Baki Sándor.

“Hihetetlen módon összeállt a győri lányok játéka az utolsó meccsre. Agresszívan védekeztek, támadásban legtöbbször megtalálták az üres helyzeteket és értékesítették is azokat. Egész meccsen igaz volt rájuk, hogy foggal-körömmel küzdöttek minden labdáért. A hazaiak nagyszerű teljesítményéhez mi csak asszisztálni tudtunk. Felváltva estek a kosarak, hol mi, hol az ellenfél lépett meg pár ponttal. Ezek az előnyök sosem tartottak sokáig, mert rendkívül hullámzó volt a meccs.
Az utolsó két percre 65-64-ös győri vezetéssel érkeztünk el. Itt Horog Betta, miután dobott egy fontos kosarat (65-66), a padra került társai, Sámóczi Zsófia, Piukovits Dorka és Berekali Petra mellé ötödik hibája miatt. Amúgy is gyenge játékunkkal és húzóembereink kiesésével a győzelmünkre csekély esély mutatkozott. Horog Betta faultja után kettőből egy büntető értékesítésével kiegyenlített ellenfelünk (66-66). Innen produkáltunk egy váratlan 6-1-es futást, amivel 67-72-re módosult az állás. A győri csapat egy büntetőt tudott értékesíteni, de László Veronika két fontos duplájával és közte Sebestyén Panni két büntetőjével, amit az egyik győri felnőtt játékos sportszerűtlen huhogása kísért, bebiztosítottuk a győzelmünket. A fennmaradó időben kosár nem született és lepörgött az a kis idő, ami vissza volt a meccsből. Kovács Edina az utolsó negyedben nem szerzett kosarat, de előtte mindig hosszas gólcsendjeinket törte meg pontjaival, illetve fontos labdaszerzései is voltak. A vártnál sokkal nehezebben, gyenge játékkal nyertünk. Küzdésből a csapat legnagyobb része jelesre vizsgázott.”

Baki Sándor