A KSC U11-es csapata vasárnap Pécsre látogatott, ahol a PVSK leány és fiú A-csapata volt az ellenfél. Stierné Jankovics Máriáék egy győzelmet és egy vereséget szereztek, így a régió legjobb leány együtteseként bejutottak az Országos Jamboree-ra.

“2019. április 14-én Pécsett játszottuk a Kenguru kupa utolsó fordulóját. Ezúttal két PVSK-s csapat várt ránk: a lányok és a fiúk A-csapata. A lányok elleni mérkőzésen a leány csapatok közötti első hely megtartása volt a nagy cél. Az idei évben sikerült végig megőrizni az elsőségünket és ezáltal kvalifikálni magunkat az Országos Jamboree-ra.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA LEÁNY/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 56-59 (12-15, 13-11, 15-8, 13-19 – 3-6)
Szekszárd: HENCSIK 20, NYÁRI 9, MESTER 7, SZÉKELY 6, Csapó 5, Pál 5, Léhmann 3, Császár 2, Pusztai 1, Varga 1, Horváth, Wigand. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Nagyon szoros mérkőzést játszottunk a pécsi lányokkal. Az eladott labdák száma mindkét csapatnál hasonlóképpen alakult. A harmadik negyed nekünk, a negyedik pedig nekik sikerült gyengébben. Az utolsó két percben kézben tudtuk tartani a mérkőzést, így megvédtük elsőségünket a 6. régió leány csapatai között. Gratulálok a kislányoknak a szép, koncentrált játékhoz!”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 72-53 (12-11, 20-9, 15-16, 20-10 – 5-7)
Szekszárd: HENCSIK 16, NYÁRI 14, LÉHMANN 7, Mester 5, Csapó 4, Wígand 3, Horváth 2, Császár 1, Varga 1, Pál, Pusztai, Székely. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A mérkőzés elején pariban voltunk a fiúkkal, de a második ötösük jóval nagyobb játékerőt képviselt a miénknél. Sajnos kétszer annyi eladott labdánk volt, mint szerzett. A harmadik negyedet sikerült megnyernünk, ezért gratulálok a kislányoknak. A negyedikben viszont a tizenhárom eladott labdából sorra könnyű kosarakat tudott dobni az ellenfelünk és így nagyobb arányú vereséget szenvedtünk.”

Stierné Jankovics Mária