A KSC U14-es csapata a hétvégi fontos bajnoki fordulóra készülve kedden a Garay János Gimnázium diákolimpiai csapatával játszott edzőmeccset.

“Kedden délután a Garay Gimnázium amatőr diákolimpiás csapatával mérkőztünk meg, idén már másodjára. Az első találkozón a gimis lányok készültek az országos döntőre nagy erőkkel, ahol nagyon szép eredménnyel a második helyet szerezte meg Csirzó Zoltán tanár úr csapata. Nekünk május első hétvégéjén a döntőbe jutásért kell küzdenünk, az erre való felkészülést segítette a visszavágónk.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – GARAY JÁNOS GIMNÁZIUM 99-57 (27-8, 19-6, 15-11, 17-14, 21-18)
SZEKSZÁRD: Szücs 16, Kovács 12, Horog 9, Dávid 8, László 5. Csere: Mathész 10, Csákvári 8, Lábas 7, Lovasi 7, Bernáth 6, Baka 4, Berekali 2, Piukovits 2, Sebestyén 2, Doszpod 1. Edző: Baki Sándor.

“Az öt játékrészben bőven jutott játékidő, így a pontdobó listára mindenkinek sikerült feliratkoznia. E mellett a védekezésben látott előrelépés az, ami kiemelendő. Lepattanózásban felnőttünk az ellenfél mellé és a dobás közbeni buta faultokból is lényegesen kevesebb volt, mint lenni szokott. Ezen kívül az eladott labdákból is kevesebb született a játékunk sebességének megtartása mellett. Az egy-egy és kettő-kettő védésekben voltak súlyos hibáink, a legtöbb kosarat ebből szerezte ellenfelünk. Győzelmünket az első félidőben bebiztosítottuk, ennek tudatában a maradék három játékrészre sajnos felpuhultunk hátul és sok könnyű kosarat kaptunk. Gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor