A KSC U14-es csapata kedd délután a PTE-KPVK tornatermében a Nagykanizsa együttesét fogadta. Baki Sándor lányai az első félidőben összeszedett hátrányt végül nem tudták ledolgozni, és egy pontos vereséget szenvedtek.

“Az idei serdülő versenykiírásban az országos bajnokság helyett a regionálisba jutottunk be, azon belül pedig a Dél-Nyugati Régióban szerepel csapatunk. A harmadik fordulóból elhalasztott Atomerőmű KSC – Kanizsa DKK mérkőzést pótoltuk kedden délután a Főiskola tornatermében. Rendkívül küzdelmes meccset játszva maradtunk alul egy ponttal, főleg az első félidei gyenge játékunk miatt. Gratulálok a csapatoknak!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KANIZSA DKK 75-76 (16-19, 15-26, 18-16, 26-15)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 21, ÁGOSTON 6, Gyimesi 4, Rácz 2, Zaják. Csere: SZABÓ 17, HENCSIK 12, Pál 4, Kófiás 4, Mester 3, Vajda 2, Léhmann, Kollár. Edző: Baki Sándor.

“Az első félidőben számolatlanul adtuk el a labdákat támadásban, és ezekből az ajándék lehetőségekből ellenfelünk – elsősorban a második negyed folyamán – kényelmes előnyt épített ki magának a nagyszünetre. A rossz kiválasztásokkal ismét magunknak okoztunk kellemetlen perceket, anélkül, hogy ellenfelünk rákényszerített volna minket. Sok érthetetlen labdás és labda nélküli mozgást hajtottunk végre cél nélkül, az átadásaink pedig lassúak, körülményesek és pontatlanok voltak. A második félidőnek tizennégy pontos hátrányból ugrottunk neki. A harmadik-negyedik etapra sikerült csökkenteni az eladott labdáink számát, de sajnos még mindig akadt belőle bőven. A sok elszalasztott lehetőség és az egész mérkőzésen mutatott gyenge lepattanózásunk ellehetlenítette számunkra a vezetés átvételét. Az utolsó másodpercekben még többször is próbálkozhattunk a fordítással, de kihagytuk a büntetőket és a mezőnykísérleteinket, így egypontos vereséget szenvedtünk. A küzdésért dicséret illeti az egész csapatot, mert a kispad együtt élt a pályán lévő öt emberrel, és mindenki nagyon akarta a győzelmet. Hatalmas szívvel játszottunk, viszont a fejünket most nem használtuk mellé.
Egyénileg Nyári Döníz, Szabó Zita és Hencsik Adri hármasa a pontszerzés miatt emelhető ki, de nagyon sok kísérletből és gyenge büntetőzés mellett szerezték dobot pontjaikat. Ágoston Csenge a védő és támadó palánk alatt nyújtott teljesítményéért érdemel említést. Egy kicsit összeszedettebb első félidővel visszavághattunk volna a hiányosan érkező kanizsai lányoknak a pécsi negyvenkét pontos pofonért. Dolgozunk tovább, hogy hibáinkat javítsuk és előrébb lépjünk!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS U13

“A mérkőzés 2021. január 27-én (szerdán) 15 órakor Szekszárdon kerül lejátszásra.”

Baki Sándor