Az országos döntőre készülő U16-os KSC kedd délután a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia otthonában játszott felkészülési mérkőzést.

KECSKEMÉTI KA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 32-98 (6-27, 12-23, 6-27, 8-21)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 23/3, RENCZES 19/6, HOLCZ 18/3, Andi 11/3, Istókovics 8. Csere: Sinka 9/3, Haag 4, Németh 4, László 2, Bodócs, Sámóczi, Tamás-Nagy, Villányi. Edző: Harsányi Mária.

“Kadett csapatommal a döntőre való felkészülés jegyében kedden edzőmérkőzést játszottunk Kecskeméten, majd utána átmentünk Ceglédre megnézni a felnőttek ötödik helyért vívott találkozóját. Élménnyel térve jöttünk haza, mert mi is és a nagyok is nyertek. Sok szekszárdi jött el, hogy utoljára lássa ebben a szezonban az NB1-es csapatot és közösen kiszurkoltuk a győzelmet.
A Kecskeméti Akadémia a B-döntőben érdekelt és kérésemre Halmai Gábor edző bevállalta a meccset, mely mindkét csapatnak jó felkészülés volt a döntőre. Több mindent kipróbáltunk mind védekezésben, mind pedig támadásban, és hosszú idő után végre minden játékosom hadra fogható volt. Nagy öröm, hogy Németh Lili bokaműtétje után óriási erőfeszítéseket téve, a precíz rehabilitáció végrehajtásával ma visszatért a pályára, ez nem semmi volt! Lili jól mozgott, lekapott 6 lepattanót és dobott 4 pontot. Mind a tizenhárom játékosnak adtam lehetőséget, hogy minél jobban összerázódjunk a döntőre. A védekezésünk összességében jó volt, sok labdát szereztünk és azok nagy részét kosárral fejeztük be, de a felállt védekezés ellen is szép akciókat vezettünk. A dobásaink sok esetben pontatlanok voltak, de így is magabiztos győzelmet arattunk.
A csapat motorja a mai meccsen a Miklós-Renczes páros volt. Előbbi 23/3 pontja mellé leszedett 5 lepattanót, szerzett 8 labdát, kiosztott 6 gólpasszt és kiharcolt 4 faultot. Utóbbi 19/3 pontja mellé szerzett 7 labdát, kiosztott 10 asszisztot és így dupla-duplát ért el. De mindenki hajtott, küzdött és beletett a közösbe.
A hátralevő egy hétben még pontosítunk, a hibákat igyekszünk kijavítani, hogy a döntőben minél jobban szerepeljünk. Az öt junior is jött velünk, szurkoltak és remek statisztikát készítettek a meccsről. Köszönöm edző kollégámnak a segítséget.”

Harsányi Mária

Képek: Liszkai Rebeka