A KSC U16-os csapata vasárnap délután a PTE-KPVK tornatermében a DVTK Akadémia A-csapatát fogadta. Bár Harsányi Mária lányai nagyot küzdöttek, az esélyesebb miskolciak tizenkét pontos győzelmet arattak.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DVTK AKADÉMIA/A 79-91 (21-26, 25-30, 19-26, 14-9)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 25, SÁMÓCZI 21, NÉMETH 11, Villányi 8, Horog 4. Csere: Bárányos 6, Csákvári 2, Dávid 2, Berekeli, László. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap a Főiskolán játszottuk a kadett keresztjáték második mérkőzését a DVTK Akadémia csapata ellen. A miskolciak a másik csoportban a második helyen végeztek a veretlen Csata mögött.
A mérkőzés irányítását rögtön magukhoz ragadták a vendégek, és fokozatosan elhúztak: a hatodik percben már 6-19-re vezettek. Hibát-hibára halmoztunk mind védekezésben, mind pedig támadásban. Egy időkérés után kezdtünk el felzárkózni, és 21-26-al zártuk az első játékrészt. Megint Holcz Rebeka húzta a csapatot. A második negyedben felváltva estek a kosarak, Sámóczi és Németh is besegített a pontdobásba. Sajnos nagyon sok labdát adtunk el, így nem tudtunk jobban felzárkózni, 46-56-os hátránnyal mentünk az öltözőbe. A harmadik negyedben a keményen védekező vendégek tovább növelték előnyüket, 29 eladott labdára kényszerítettek bennünket az egész meccs folyamán (ezzel nem lehet meccset nyerni), így a harmadik negyed végén tizennyolc pontos előnyre tettek szert (65-83). A huszonnyolcadik percben legjobb játékosunk, Holcz Rebeka kipontozódott – ez óriási érvágás volt kis csapatomnak. De ezen a meccsen becsületünkre váljék, hogy óriásit küzdve, jobban védekezve 14-9-re megnyertük az utolsó negyedet, így csak tizenkét pontos vereség lett a vége.
Az eredmény elfogadható, a mutatott játék kevésbé, a küzdés mindenki részéről dicsérendő. Edzéseken pedig sokkal lendületesebben és figyelmesebben kell dolgozni, hogy előrébb lépjünk.
Ezen a meccsen három játékost lehet dicsérni: Sámóczi Zsófi 21 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, ez 22 IBM pontot ért. Holcz Rebeka 27 játékperce alatt 25 pontot dobott, leszedett 8 lepattanót és kiharcolt 10 faultot (ezzel dupla-duplát ért el), ez 20 IBM pontot jelentett, mivel volt 10 eladott labdája is. Németh Lili 11 pontja mellé leszedett 16 (!) lepattanót, ezzel szintén dupla-duplát ért el, és 18 IBM pontja lett. A többieket az óriási küzdésért lehet dicsérni.”

Harsányi Mária

Képek: Éberling Klára