Szombaton Nagykanizsára látogatott a KSC U14-es csapata, ahol a soproni Darazsak Sportakadémia mellett a székesfehérvári Dávid Kornél KA volt az ellenfél. Harsányi Máriáék egy-egy nagyarányú győzelemmel és vereséggel zárták a tornát.

“Szombaton Nagykanizsán játszottuk a serdülő alapszakasz következő fordulóját a soproni Darazsak Sportakadémia és a székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia A-csapata ellen. Nagyon hideg teremben kellett játszani, remélem senki nem lesz beteg. Egy vereség és egy győzelem lett a mérleg, ami reális a jelenlegi játékerőket ismerve. A Sopron elleni vereség túlzott, de Nyári Döniz meghatározó játékosunk már az első negyed végén megsérült (egy ütközésnél felszakadt a szemhéja), így ezen a mérkőzésen már nem játszott.”

DARAZSAK SPORTAKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 84-37 (23-4, 22-18, 21-8, 18-7)
SZEKSZÁRD: Nyári 4, Kollár 2, Szabó 2, Csapó, Léhmann. Csere: Hencsik 14, Rácz 10, Pál 2, Schiefer 2, Kófiás 1, Varga. Edző: Harsányi Mária.

“A második negyedet kivéve (22-18) nem voltunk egyenrangú ellenfelei a jó szerkezetű, képzett és lendületes kosárlabdát játszó soproniaknak. Alárendelt szerepet játszottunk a többi játékrészben. Gyenge védekezés, pontatlan támadójáték, és akarat nélküli gyenge teljesítmények jellemezték játékosainkat, így nagyarányú vereséget szenvedtünk.”

DÁVID KORNÉL KA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 36-84 (9-20, 8-19, 7-22, 12-23)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 19, KOLLÁR 14/3, Csapó 2, Léhmann, Szabó. Csere: HENCSIK 22/3, PÁL 13/3, RÁCZ 10, Kófiás 2, Schiefer 2, Varga. Edző: Harsányi Mária.

“Fél óra pihenés után kezdtük a második mérkőzésünket. Csak az első percekben látszott a határozatlanság, utána nagy akarással játszva, remek letámadásos védekezésünknek köszönhetően szebbnél-szebb kosarakat dobtunk, és fokozatosan elhúztunk. Minden negyedet nyerve, magabiztos győzelmet arattunk a fehérváriak felett. Több jó egyéni teljesítményt láttam, egy-egyben már sokkal jobban védekeztünk, és besegítettünk egymásnak. Szinte mindenki élt a sok játéklehetőséggel, és szép megoldásokat láthattam. Gratula lányok! Tovább kell dolgozni csapatként, hogy reális esélyünk legyen feljebb jutni!
Utolsó alapszakasz fordulónk 2022. január 15-én lesz megint Sopronban.”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László