A korábbi évekhez hasonlóan a KSC utánpótlása idén résztvevője volt a zalakarosi felkészülési tornának. A Stierné Jankovics Mária vezette U12-es csapat 2019. augusztus 23-24-e között három mérkőzést játszott.

“A KSC Szekszárd U12 és U11-es csapata is tovább folytatta a felkészülését a következő bajnoki idényre. A Dienes Valéria Általános Iskolában kosaras napközi rendszerben dolgozunk, napi két edzésen vesznek részt a kislányok.”

“Augusztus 23-24-én részt vettünk egy kilenc csapatos gyermek tornán, ahol az A-csoportban a hazai Nagykanizsa és a Kiss Lenke Kosársuli csapatai voltak az ellenfeleink. A második napon a C-csoport második helyezettjével, a zalaegerszegi Ricsilla csapatával kerültünk össze.
Tizennégy fővel utaztunk a felkészülési tornára és mindenkinek lehetőséget adtunk a bizonyításra. Az U12-es korosztályban átigazolt hozzánk a Bátaszék csapatából Kollár Lilla és Rácz Nóri, valamint a KSC zombai csapatából csatlakozott Misóczki Zorka és Szerémi Orsolya. A lányok augusztus 5-től edzenek velünk.”

KANIZSA DKK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-45 (16-13, 10-9, 13-15, 18-8)
Szekszárd: Hencsik 10, Léhmann 9, Kollár 8, Pál 6, Varga L. 5, Rácz 4, Mester 2, Misóczki 1, Csapó, Császár, Horváth, Szerémi, Varga Zs., Wigand. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Nagyon szoros mérkőzést játszottunk a hazai U12-es csapattal. A harmadik negyedet ugyan sikerült megnyerni, de a negyedikben tíz ponttal megléptek, és az ideges, kapkodó játékunkkal innen már nem sikerült szépíteni.”

KISS LENKE KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 11-70 (0-28, 4-14, 3-14, 4-14)
Szekszárd: Hencsik 24, Misóczki 12, Léhmann 8, Varga L. 6, Wigand 6, Csapó 4, Mester 4, Rácz 4, Császár 2, Horváth 2, Kollár, Pál, Szerémi, Varga Zs. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A budapesti csapat még erősen kezdő volt hozzánk képest, így könnyű győzelmet arattunk.”

BÖJTÖS-BAU-RICSILLA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-30 (13-11, 14-5, 20-2, 10-12)
Szekszárd: Léhmann 12, Hencsik 11, Kollár 4, Horváth 2, Misóczki 1, Csapó, Császár, Mester, Pál, Rácz, Szerémi, Varga L., Varga Zs., Wigand. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az Országos Jamboree-n ismerkedtek meg a lányok a zalaegerszegi csapattal, ahol csapattársak voltak. Mindkét ötösükben volt egy “mumus”, akitől félni lehetett, és nem is igazán tudtuk tartani őket. A harmadik negyedben különösen csúfos vereséget szenvedtünk, ekkor teljesen szétesett a csapatunk: eladott labdák, kihagyott helyzetek, védekezési hibák és figyelmetlenségek tarkították játékunkat.”

“Három húzóemberünk kulöndíjban részesült: Hencsik Adrienn, Léhmann Kinga és Kollár Lilla. A torna zárásakent délután ellátogattunk a zalakarosi strandra is.
Bár néhányan csak nemrég kapcsolódtak be a munkába, sőt van, aki még nem is jelentkezett, nagyon hasznosnak ítéltem ezt a tornát. Nem kevés edzőmérkőzésre lesz szükségünk, hogy le tudjunk faragni a hibáinkból.”

Stierné Jankovics Mária