A tavalyi évhez hasonlóan a KSC utánpótlása idén résztvevője volt a nyíregyházi felkészülési tornának. A Baki Sándor irányította U14-es csapat 2019. augusztus 26-28-a között három mérkőzést játszott.

“Augusztus 26-28. között került megrendezésre a nyíregyházi felkészülési torna a Nyíregyházi Kosársuli szervezésében. Három nap alatt három mérkőzést játszottunk a torna keretein belül. Mindhárom meccsünket megnyerve aranyérmet szereztünk, ugyanitt tavaly ezüstéremmel zártunk. A kupát és érmeket csapatkapitányunk, Piukovits Dorka vette át. A csapat legjobbja díjat Szücs Gréta vitte el, egy póló lett a jutalma. A mérkőzések végeztével sem unatkoztunk. Hétfőn este átutaztunk Debrecenbe szurkolni a B33-as női válogatottnak, aminek tagja Theodoreán Alexandra is. Rendkívül gyors, küzdős meccseket láthattunk, a lányok élvezték a kosárlabda eme új változatát. Kedd délutáni csapatprogramunk a vadaspark megtekintése volt, és még aznap este egy tornán kívüli edzőmeccsen mérkőztünk meg a BEAC csapatával. Itt tizenhárom pontos vereségbe szaladtunk bele, ami a játék képét tekintve még elfogadhatónak mondható.”

LPS SATU MARE 2005 – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 49-75 (8-15, 9-23, 18-21, 14-16)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 8, László 6, Doszpod 4, Lovasi 4, Gyimesi. Csere: PIUKOVITS 16, Subotic 14, Csákvári 8, Baka 7, Lábas 4, Ágoston 2, Szabó 2, Vajda. Edző: Baki Sándor.

“Idősebb ellenféllel kezdtünk az első játéknapon. A Szatmárnémetiből érkező lányok magasabbak és erősebbek voltak nálunk, de a technikai és taktikai képzettségben elmaradtak, így mindegyik negyedet megnyerve, magabiztos győzelmet arattunk. Külön öröm, hogy meglátva az ellenfél fizikai paramétereit, nem adtuk fel a meccset fejben még a kezdés előtt. Támadásban majdnem mindenki betalált, ebben Piukovits és Subotic remekelt, hátul a védekezésben és lepattanózásban Szücs jelentette a stabilitást csapatunk számára.”

NYÍREGYHÁZI KOSÁRSULI – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 49-67 (6-16, 21-20, 7-14, 15-17)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 12, Lovasi 6, László 3, Doszpod 2, Szabó 2. Csere: Csákvári 12, Subotic 10, BAKA 8, Lábas 6, Piukovits 4, Ágoston 2, Gyimesi, Vajda. Edző: Baki Sándor.

“Elég nehezen indult a meccs mindkét csapat számára. Négy percnyi játék után 2-2 állt az eredményjelzőn és minden pont büntetőkből született. Nekünk sikerült előbb feltörni a házigazdák védelmét, a negyed további részében szépen kialakított helyzetekből voltunk eredményesek. A következő negyed védekezés nélkül telt el mindkét oldalról, kosárra kosárral válaszoltunk. Ebből a nagy rohanásból mi húztuk a rövidebbet és egy ponttal elvesztettük a játékrészt. Az itt bekapott huszonegy pont után a második félidőben összesen huszonkét pontot engedtünk a nyíregyházi lányoknak, így fokozatosan építettük előnyünket a meccs harmincnyolcadik percéig. Az említett huszonkettőből az utolsó kilenc pont a záró két percben érkezett, amire nem tudtunk felelni. Ellenfelünk 9-0-ás futása ellenére sem forgott veszélyben győzelmünk, de a befejezést illetően nem voltunk elégedettek.”

BEAC-ÚJBUDA KA – KSC SZEKSZÁRD 60-79 (10-13, 11-30, 12-22, 27-14)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 14, László 6, Lovasi 3, Doszpod 2, Szabó. Csere: PIUKOVITS 19, BAKA 10, Subotic 10, Lábas 8, Csákvári 7, Ágoston, Gyimesi, Vajda. Edző: Baki Sándor.

“Utolsó mérkőzésünket az előző este edzőmeccsen elszenvedett tizenhárom pontos vereség tudatában kezdtük. Most nem csak szaladtunk az eredmény után, hanem mi diktáltunk azt három negyeden keresztül. Ez idő alatt harminckét pontot vertünk ellenfelünkre, így az utolsó negyedben rengeteget cserélve, mindenkinek kellő lehetőséget biztosítva játszottunk. Sajnos a kispadunk már nem tudott pariban lenni a BEAC-os lányokkal, akik tizenhárom pontot faragtak le a hátrányukból. Piukovits és Baka extrát ment, szép kosarakat szereztek és ügyes passzokkal hozták helyzetbe társaikat. Szücs ismét kiegyensúlyozott játékkal jelentkezett, így az egész tornán nyújtott megbízhatósága alapján a csapat legjobbja díjat kapta.”

“Gratulálok a lányoknak! Szezonkezdés Sopronban szeptember 7-8-án a felsőházas selejtezőben!”

Baki Sándor