A KSC U16-os csapata vasárnap délután a PTE-KPVK tornatermében a Győr együttesét fogadta. Harsányi Mária lányai a 30 pontot és 8 lepattanót szerző Holcz Rebeka vezérletével izgalmas végjátékban két pontos győzelmet arattak.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SZÉCHENYI KA 64-60 (12-6, 20-13, 16-22, 16-21)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 30, PIUKOVITS 15, SÁMÓCZI 10, SZÜCS 5, Villányi. Csere: Wolf 4, Bárányos, Berekali, Horog. Edző: Harsányi Mária, Baki Eszter.

Statisztika

“Vasárnap játszottuk a főiskolán a hetedik mérkőzésünket a kadett bajnokságban, ezúttal a Széchenyi Akadémia (Győr) ellen. Mindkét csapatból egy-egy meghatározó játékos hiányzott. Remekül kezdtünk: jól védekeztünk, támadásban is precízen játszottuk a figuráinkat és legtöbbször kosárral fejeztük be őket. Óriási párharc volt a két korosztályos válogatott, Holcz Rebi és a győri Milkovics Réka csatája. Sok szép megoldást láthattunk mindkettőtől, de ezen a meccsen Rebi volt a pontosabb. A félidőben tizenhárom ponttal vezettünk (32-19). A második félidőben már sok hibával játszottunk, mind támadásban, mind pedig védekezésben. Két meghatározó játékosunk (Holcz, Piukovits) elfáradt, így visszahoztuk a meccsbe a vendégeket. A harminchetedik percben még a vezetést is átvették (57-60), de a végjátékban Holcz Rebi kettő plusz egy kosarával egyenlítettünk, majd egy további duplájával átvettük a vezetést (62-60). A vendégek válaszoltak rá, majd ismét Rebi volt eredményes. Erre a győrieknek már nem volt viszontválaszuk, így végül 64-62-es, két pontos győzelmet arattunk. Két ellentétes félidőt játszottunk, az elsőben mi, a másodikban a vendégek nyertek, de a két pontot végül megőriztünk.
Minden pályára lépő játékos óriásit küzdött. Holcz Rebi klasszisa eldöntötte a mérkőzést: 30 pontja mellé leszedett 8 lepattanót, kiharcolt 11 faultot (ezzel dupla-duplát ért el), kiosztott 2 gólpasszt, így 31 IBM pontot gyűjtött, és a mezőny legjobbja volt. Dícsérni kell a serdülő korú Szücs Grétit, aki 5 pontja mellé leszedett szintén 8 lepattanót, szerzett 4 labdát, center létére kiosztott 4 gólpasszt és volt 3 blokkolt dobása is (14 IBM pont). A szintén serdülő Piukovits Dorka 15 pontja mellé kiharcolt 4 faultot, kiosztott 3 gólpasszt, és az első félidőben jól irányította a csapatot. Végül 13 IBM pontot gyűjtött. Rajtuk kívül még Sámóczi Zsófi is jól teljesített, aki 10 pontja mellé szintén 8 lepattanót szedett le, és volt 1 blokkolt dobása is, így 14 IBM pontja lett.
A szülőknek köszönjük a lelkes szurkolást! Bravúros győzelem volt! Tovább kell haladnunk a megkezdett úton, keményen és sokat kell dolgoznunk, hogy elérjük a céljainkat. Brávó lányok!”

Harsányi Mária

Képek: Éberling Klára