A KSC U18-as csapata a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában sima hazai győzelmet aratott a Soproni Darazsak ellen, így harmadik kiemeltként jutott be a márciusi országos döntőbe.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA 82-55 (17-19, 28-10, 11-21, 26-5)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 24/3, HAAG 16/9, Andi 14/9, Horváth 7, Istókovics 7. Csere: Pop 10, Renczes 4, Németh, Sinka. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szerdán játszottuk az utolsó alapszakaszbeli meccsünket a Soproni Darazsak Akadémia ellen. Sokan jöttek ki a meccsünkre szurkolni, amit köszönünk!
Sajnos nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. A páros negyedekben jól teljesítettünk: ekkor a védekezésünk agresszív volt, támadásban is precízen játszottunk, és jobb százalékkal dobtunk. A páratlan negyedeket elvesztettük, a védekezésünk itt teljesen szétesett, és támadásban sem tudtuk megoldani, kosárral befejezni a támadásainkat. A harmadik negyed végére 56-50-re jött fel a vendég csapat. Aztán a negyedik negyedben úgy védekeztünk és támadtunk, ahogy azt egész meccsen kellett volna, így magabiztos győzelmet arattunk. Az alapszakaszban 13 győzelemmel és 5 vereséggel a harmadik helyen végeztünk a Csata és a Vasas mögött, így bejutottunk az országos döntőbe, ami március végén lesz, a helyszín még ismeretlen.
Nehéz alapszakaszt zártunk, hiszen komplett kerettel csak egy-két mérkőzésen tudtunk kiállni. Gratulálok csapatomnak, és folytatjuk a kemény munkát a döntőig!
Ezen a mérkőzésen Holcz Rebeka tűnt ki, aki 24/3 dobott pontja mellé szerzett 4 labdát, és remekül védekezett (24 IBM). Haag Panna megint remekelt, 16/9 pontja mellé leszedett 6 lepattanót, kiharcolt 6 faultot, és kiosztott 2 gólpasszt (22 IBM). Nagyon jól védekezett ő is. Még Istókovics Adél 10 lepattanója érdemel dicséret, de mindenki küzdött, akart, csak sok hibával játszottunk.”

Harsányi Mária

Képek: Sinka Noémi