A KSC utánpótlás korú játékosokból álló csapata kedden a TFSE otthonába látogatott. Harsányi Máriáék hosszú idő után ismét majdnem teljes csapattal tudtak kiállni, aminek köszönhetően fölényes, 50-93 arányú győzelmet arattak a bajnoki éllovas ellen.

TFSE II. – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD II. 50-93 (13-16, 14-25, 14-30, 9-22)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 22/3, HOLCZ 15, Vincze 13/6, POP 8, Liszkai 2. Csere: RENCZES 16/3, Hanti 9/3, Németh 4, Haag 2, Istókovics 2. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Kedden Budapesten, a TF teremben játszottuk a tizennyolcadik mérkőzésünket az amatőr bajnokságban. A TFSE II. csapatától itthon tizenhárom ponttal kikaptunk, de akkor voltak hiányzóink. Bár Andi és Horváth sérülése miatt ezúttal sem tudtunk teljes játékoskerettel kiállni, ezen a mérkőzésen végig remekül és koncentráltan, igazi csapatként játszottunk. Minden mutatóban jobbak voltunk: 25 gólpasszt jegyeztünk, 31-47-re megnyertük a lepattanó csatát, 20-10 volt az eladott labdák aránya, így egy fölényes győzelmet arattunk.
Az első negyedben rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és előbb 2-10-re, majd 5-16-ra elhúztunk, de a játékrész végére a házigazdák felzárkóztak három pontra. A további három negyedben folyamatosan növeltük előnyünket, remekül védekeztünk, sokszor gyorsindításból dobtuk pontjainkat, de felállt védelem ellen is a legjobb döntéseket hozva fejeztük be a támadásainkat. Két irányítónk, Pop és Renczes, jobbnál-jobb labdákkal szolgálta ki társait, öröm volt nézni a játékot. Óriásit játszott a csapat, remek félkészülés volt a junior döntőre.
Négyen is kiemelkedtek teljesítményükkel a csapatból, de mindenki hozzátett ehhez a csodálatos győzelemhez a listavezető ellen. Renczes Rebeka 16/3 pontja mellé (amit 86 százalékkal dobott mezőnyből) leszedett 3 lepattanót, kiharcolt 3 faultot, szerzett 3 labdát, és kiosztott 7 gólpasszt (29 IBM). Miklós Melinda 22/3 pontja mellé leszedett 6 lepattanót, kiharcolt 6 faultot, szerzett 4 labdát, kiosztott 2 gólpasszt, és volt 2 blokkolt dobása (26 IBM). Pop Anamari 8 pontja mellé leszedett 4 lepattanót, kiharcolt 1 faultot, és kiosztott 8 gólpasszt (19 IBM). Holcz Rebeka pedig 15 dobott pontja mellé leszedett 6 lepattanót, szerzett 4 labdát, és volt 1 gólpassza (16 IBM).”

Harsányi Mária

Képek: Németh Lili, Hanti Attila