A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoportban a Baki Sándor edzette U14-es KSC hosszabbításos csatában két pontos hazai sikert ért el a listavezető Atom City ASE fiú együttese ellen.

“A Nagyok Kupája alapszakaszát egy igazi rangadóval zártuk, az Atom City ASE csapatát fogadtuk. Sajnos már nem érhettük be őket, mert ők a mérkőzés előtt veretlenül vezették a tabellát, mi pedig két vereséggel második helyen álltunk. Viszont a Pakson elszenvedett nagyarányú vereségért még visszavághattunk, ami igaz hosszabbításban csak, de végül sikerült. Ezzel az alapszakaszban nyolc győzelemmel és két vereséggel a második helyen végeztünk.”

KSC SZEKSZÁRD A – ATOM CITY-ASE 82-80 H.U. (24-26, 14-13, 21-17, 16-19, 7-5)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 23, LÁSZLÓ 16, Doszpod 11/3, Szabó 4, Vajda. Csere: Subotic 8, Lábas 7, Piukovits 7, Baka 6, Sarkadi. Edző: Baki Sándor.

“Jól kezdtük a meccset, négy perc elteltével már tíz ponttal jártunk előrébb a paksi fiúknál (14-4). Az ellenfelünk időkérése után viszont kiengedtünk védekezésben, amit a fiúk egyből meg is büntettek: a kétpontosok mellett három demoralizáló triplát kaptunk a negyed hátralevő részében. Támadásainkat továbbra is kosarakkal fejeztük be, így egy pontgazdag első negyed után két egységgel járt előrébb az Atom City (24-26). A második negyed már több hibát és keményebb védekezést hozott mindkét oldalon, amiben sikerült egy pontot faragni a hátrányunkból (38-39). A térfélcserét követően mi kaptuk el a fonalat, és tudtunk ellépni néhány ponttal. Amikor viszont lehetőség lett volna nagyobb előnyt kiépíteni, mindig jött egy-egy paksi tripla vagy futás, amitől új erőre kaptak a vendégeink. A negyedik negyedben 67-59-es vezetésnél zsinórban nyolc pontot kaptunk, amivel egalizáltak a fiúk. Innentől felváltva estek a kosarak egészen a negyed végéig. A hosszabbítás 75-75-ös állásról indult, amit László Veronika indításból szerzett pontjainak köszönhetően mi nyertünk meg. A paksi fiúk ötletes és bevállalós játéka nagyon nem feküdt nekünk, sokszor csak nyomoztuk az embert és a labdát. Gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor