A PEAC-Pécstől érkező 25 éves játékos egy éves megállapodást írt alá az Atomerőmű KSC Szekszárddal.

Zele Dorina után a 25 éves, 182 centi magas Szabó Fanni személyében megvan a második új igazolás is 2020/2021-es szezonra. Fanni a BSE-nél kezdett versenyszerűen kosárlabdázni, ahol már 15 évesen pályára léphetett az élvonalban. A bemutatkozó éve nem sikerült rosszul, hiszen egy évre rá Sopronba igazolt. A hűség városában három szezon alatt összesen hat érmet nyert: a bajnokságban két arany- és egy ezüstérmet szerzett, a Magyar Kupában pedig háromszor végzett az élen. A középiskola befejezése után az Amerikai Egyesült Államokban tanult tovább, ahol a neves New Hampshire-i Dartmouth Egyetem pszichológia szakos hallgatója lett. A tengerentúli évek után 2017-ben a DVTK színeiben tért vissza Magyarországra, ahol két év alatt tovább bővítette érem-kollekcióját, hiszen a borsodiakkal bajnoki ezüst- és kupa bronzérmet szerzett. A tavalyi szezonban a PEAC játékosaként a bajnokságban 19 meccsen 22,5 játékperc alatt 9,9 pontot, 2,7 lepattanót és 1,6 gólpasszt átlagolt.

– Az idei szezonra mindenképpen szerettük volna megerősíteni csapatunk magyar magját, ezért nagyon örültünk, hogy Zele Dorina mellett Szabó Fanni is igent mondott a megkeresésünkre – kezdte Szabó Gergő ügyvezető elnök. – Fanni személyében egy rendkívül sokoldalú játékossal gazdagodtunk, aki az 1-egyestől a 3-as posztig bárhol bevethető. 25 éves kora ellenére jelentős hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, így reményeink szerint sokat tud majd segíteni abban, hogy elérjük a céljainkat – fejezte be a klubvezető.

Fanni szintén bizakodóan tekint az elkövetkezendő szezonra: – Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy a Szekszárdnál folytathatom a pályafutásomat, hiszen mindig is egy nagyon szimpatikus csapat volt számomra. Tetszik a szellemisége a klubnak, az, hogy egy nagy családot alkotnak, és látszik, hogy rengeteg munka van a csapat mögött. Így hát amikor megkerestek, nem volt nehéz döntés, hogy elfogadjam az ajánlatot. Azt várom, hogy egy nagyon összetartó, jó közösséget alkossunk, és mindent megtegyünk egymásért a pályán. Ha ez megvan, akkor az eredmények is jönni fognak, ebben biztos vagyok – nyilatkozta a játékos.

Kép: PEAC-Pécs