A KSC U14-es csapata az idei szezonban a sikertelen selejtezőt követően csak a regionális bajnokságban szerepelhet. Baki Sándorék az első fordulóban Nagykanizsán léptek pályára, ahol a kaposvári Gyakorló DSE és a Pécsi VSK B-csapata ellen is sima győzelmet arattak.

“Az idei serdülő versenykiírásban az országos helyett a regionális bajnokságba jutottunk be, azon belül pedig a Dél-Nyugati Régióban szerepel csapatunk. Az alapszakasz első fordulójában Nagykanizsán mérkőztünk meg a kaposvári és a pécsi lány csapattal. Mindkét mérkőzést magabiztos játékkal nyertük, de a kiállás szabályainak nem feleltünk meg (minimum tíz játékost kell szerepeltetni, mi nyolcan utaztunk el), ezért papíron 0-2-es eredménnyel elvesztettük a mérkőzéseket. Viszont ennél sokkal fontosabbnak tartom, hogy azok a játékosok, akik ott voltak, a legjobb tudásuk szerint játszottak, és mindent kiadtak magukból a csapatért! Ha a társaság otthon maradt fele is beáll majd a sorba, és keményen dolgozik az összes edzésen, jönnek majd az eredmények is. Addig pedig marad a pályán elért siker és a szabályok szerinti vereség. Hasznos mérkőzéseket játszottunk, bőven kijöttek a hibáink is. Gratulálok a csapatoknak!”

GYAKORLÓ DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 33-81 (10-19, 8-28, 3-14, 12-20)
SZEKSZÁRD: Nyári 25, Pál 10, Ágoston 6, Léhmann 4, Zaják 4. Csere: Mester 13, Gyimesi 12, Vajda 7. Edző: Baki Sándor.

“Vasárnapi első mérkőzésünket a kaposvári lányokkal vívtuk. Szerkezetileg elmaradtunk az ellenféltől, ebből kifolyólag sok támadópattanót szereztek. Technikailag és taktikailag viszont előrébb tartunk, precízebben fejeztük be támadásainkat, és védekezésben is folyamatos nyomás alatt tartottuk a labdás támadót. Így negyedről-negyedre fokozatosan növeltük az előnyünket. Két nagyon gyenge eleme a csapatunknak a pontatlan és szervezetlen passzjáték a támadó térfélen, amiből rengeteg eladott labdánk született. Illetve a labda nélküli emberek védése, őket sokszor szem elől tévesztjük, és üresen futnak be a gyűrűig. Ezen hibáinkból rendre dobóhelyzetig jutott ellenfelünk.
Nyári Döníz ponterős játékkal állt a csapat élére, de mellette az egész társaságot dicséret illeti a szoros védekezésért a labdás ellenfeleken. Erre lehet építeni a jövőben! Pál Janka az utolsó negyedben nagyot esett és csúnyán beverte a fejét, sajnos a játékot nem tudta folytatni, így tovább szűkült az amúgy is rövidke kispadunk. Itt is jobbulást kívánunk neki!”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 38-88 (14-22, 9-20, 10-26, 5-20)
SZEKSZÁRD: Nyári 24, Ágoston 10, Mester 10, Zaják 10, Léhmann 5. Csere: Vajda 15, Gyimesi 14, Pál. Edző: Baki Sándor.

“A pécsi lányok ellen már nehezebb első félidőt játszottunk. Sokat hibáztunk mindkét oldalon, és ezekből a hibákból sok könnyű kosarat szerzett ellenfelünk. A nagyszünet után sokkal keményebben zártunk össze védekezésben, így a teljes második félidőben csak egy ponttal kaptunk többet, mint az első negyedben. A második mérkőzés menete nem sokban különbözött az elsőtől. Sok hiba támadásban mindkét oldalon, részünkről kicsit kevesebb, mellette félidőtől hoztuk a keményebb védekezésünket. Így folyamatosan nőtt az előnyünk, magabiztosan nyertünk.
A pályára lépő játékosok közül hatan is két számjegyű eredményt értek el. Szépen eloszlottak a terhek támadásban, de Nyári Döníz ismét kiemelkedett a mezőnyből. Gratulálok a lányoknak!”

Baki Sándor