A KSC U16-os csapata vasárnap délelőtt a fővárosba látogatott, ahol a BEAC Újbuda KA vendége volt. Harsányi Máriáék lassabb kezdés után remek játékkal rukkoltak elő, és végül bravúros győzelmet arattak.

BEAC -ÚJBUDA KA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 76-95 (25-17, 20-25, 16-31, 15-22)
SZEKSZÁRD: HOROG 21, SÁMÓCZI 21, WOLF 20, LÁBAS 11, Bárányos 10. Csere: Berekali 4, Csákvári 4, Szücs 4, Baka, Dávid. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban játszottuk a harmadik kadett mérkőzésünket a BEAC ellen. (Gabányi László mellesleg 229-szeres magyar válogatott center volt!) Kábé egy hónapja játszottunk már ellenük egy edzőmeccset, ahol ők nyertek. Nagyon készültünk, mind az erősségeiket, mind pedig gyenge oldalukat felmértük, és így edzettünk a héten.
Nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést, pillanatok alatt elhúztak 10-2-re. Majd egy időkérés után feljöttünk 10-7-re, de azután megint sok hibát követtünk el védekezésben és támadásban egyaránt. Így a kilencedik perc végén már 23-11-et mutatott az eredményjelző. Ezen kicsit kozmetikázva végül 25-17-re zártuk ezt a játékrészt. Alapos fejmosást tartottam a szünetben, és a második negyed elején olyan két percet produkáltunk (0-11), aminek köszönhetően a tizenkettedik perc végén már mi vezettünk három ponttal (25-28). Utána felváltva estek a kosarak, hol mi, hol ők vezettek egy-két ponttal, és 45-42-vel vonultunk a nagyszünetre. A harmadik negyedben aztán nagyon jó védekezéssel és gyors, pontos támadójátékkal teljesen átvettük az irányítást, és végig tartottuk a tíz-tizenkét pontos előnyünket. Öröm volt nézni a lányokat, 61-72-es vezetéssel vártuk az utolsó negyedet. Fault problémáink voltak (Bárányos és Sámóczi is kipontozódott), de ezen a délelőttön Horog Betta remek irányításával, ponterős játékával bravúros győzelmet arattunk a fővárosiak ellen.
Három játékosom húsz pont vagy fölé jutott, kettő pedig tíz pont vagy fölötte, igazi csapatmunka volt!
Ki kell emelnem Horog Betta remek irányítását és jó védekezését: 21 dobott pontja mellé leszedett 8 lepattanót, szerzett 6 labdát, kiosztott 6 gólpasszt, és volt 1 blokkolt dobása, ez 33 IBM pontot ért, és ezzel a teljesítményével a mezőny legjobbja lett. Sámóczi Zsófi 21 dobott pontja mellé szintén 8 lepattanót szedett, volt 3 szerzett labdája, így 22 IBM pontja lett. Wolf Enikő 20 pontja mellé leszedett 11 lepattanót (ez dupla-dupla), és kiosztott 5 gólpasszt (16 IBM). A fiatal Lábas Flóra 11 dobott pontja mellé leszedett 5 lepattanót, és kiosztott 4 gólpasszt (15 IBM). A többieket is dicséret illeti, mindenki tette a dolgát, és hozzátett a győzelemhez. Sok ilyen hozzáállást szeretnék látni. Brávó!
Szerdán a bajnokesélyes Vasas otthonába látogatunk, ahol a tisztes helytállás lesz a cél.”

Harsányi Mária

Kép: Éberling Klára