Az U11-es KSC szombaton tartalékos összeállításban utazott Kaposvárra, ahol két fiú együttes várt rá. Bár Stierné Jankovics Máriáék a házigazda KASI A-csapata ellen még alulmaradtak, az NKA Pécs B-csapatát bravúros játékkal egy ponttal felülmúlták.

“U11-es csapatunk Kaposvárra látogatott az országos bajnokság második fordulójában, ahol a házigazda KASI/A fiú csapata mellett a NKA Pécs/B fiú csapata várt ránk a B-csoportban. A járványhelyzetnek köszönhetően az első forduló tizenhárom játékosa közül ezúttal mindösszesen hatan álltak rendelkezésre, amellyel nem lehetett volna kiállni. Ekkor érkezett a segítség a Szabó Noémitől, klubunk szakmai- és sportigazgatójától, akinek az általa megszervezett Kosárvarázs programnak köszönhetően jó rálátása van erre a korosztályra, és öt kislányt sikerült beszerveznie az utolsó pillanatban. Bartos Zsuzsi, Eppel Cili, Farner Zenta, Finta Gerda és Kitanics Léna a Babits Iskola tanulói. Életük első igazi megmérettetésén jelesen vizsgáztak, ahogy Szabó Panni is. A pénteki edzésen még tizenegy utazó kis kosaras volt jelen, de este érkezett a hír, hogy további kislányok kerülnek karanténba, így végül nyolcan utazhattunk.”

KASI/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 89-31 (28-7, 16-15, 32-2, 13-7)
Szekszárd: POZSONYI 17, SZABÓ D. 7, Bartos 2, Kitanics 2, Eppel 1, Farner 1, Finta 1, Szabó P. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A fiúk jóval előrébb tartanak. Ezen az első mérkőzésen még nagyon izgultak a kislányok. Pozsonyi Kíra ponterős játékának köszönhetően a második negyedet sikerült megnyerni, a büntetőkkel igazították ki az eredményt a fiúk. A kaposvári fiúknak gratulálunk, és köszönet a “félpályás” védekezésért.”

NKA PÉCS FIÚ/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 40-41 (14-9, 14-11, 8-12, 4-9)
Szekszárd: SZABÓ D. 16, POZSONYI 11, Szabó P. 4, Bartos 3, Eppel 3, Finta 3, Farner 1 Kitanics. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Negyedről-negyedre bátorodtunk és jöttünk fel, a félidei büntetők is jól sikerültek, és egy fantasztikus második félidő a győzelmet jelentette számunkra. Szabó Dorka és Pozsonyi Kíra igazi vezérei voltak a csapatnak mindkét mérkőzésen. Óriási gratuláció mindenkinek, csak így tovább!”

Stierné Jankovics Mária