A KSC U16-os csapata vasárnap délután a Sportcsarnokban fogadta a BEAC együttesét. Bár Harsányi Máriáék a félidőben még két ponttal vezettek, a fővárosiak eredményes harmadik negyedüknek köszönhetően végül három pontos győzelemmel utazhattak haza.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – BEAC -ÚJBUDA KA/A 73-76 (20-19, 18-17, 14-32, 21-8)
SZEKSZÁRD: WOLF 30, Horog 9/3, Baka 2, Berekali 2, Csákvári 2. Csere: BÁRÁNYOS 28, Dávid, Nyári. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap játszottunk a BEAC Újbuda KA/A csapatával. Idegenben nagyon jó játékkal, komplett csapatunkkal tizenkilenc pontos győzelmet arattunk. Sajnos ezúttal a kecskeméti nagyon gyenge, széteső játékunkat adtuk elő. Sem védekezésben, sem pedig támadásban nem tudtunk csapatként funkcionálni. Az egy-egy játékban folyamatosan megvertek bennünket, szinte minden mutatóban jobbak voltak a vendégek, de ők sem játszottak jól. Kínlódás volt az egész meccs, messze, nagyon messze volt a kadett szintű kosárlabdától. A 36 eladott labda megint negatív csúcsteljesítmény. Bármi alapvető feladatot kértem, nem tudtuk megoldani. Rossz döntéseket hoztunk, és a kirívóan gyenge harmadik negyedünk (védekezés semmi) okozta a három pontos vereségünket.
Az első félidő még fej-fej melletti küzdelmet hozott. Két játékosunk (Wolf és Bárányos) dobta pontjaink nagy részét, így a félidő végén két pontos előnnyel (38-36) mentünk az öltözőbe, de rengeteg hibával játszott mindkét csapat. A harmadik negyedben a fővárosiak fokozatosan elhúztak. Sorban adtuk el a labdákat, nem védekeztünk, és a negyed végén már tizenhat ponttal vezettek. Küzdés sem volt a pályán, no és egyik irányítónk sem állt feladata magaslatán (52-68). A negyedik játékrészben páran kicsit összekapták magukat, és felzárkóztunk, a harminnyolcadik perc végén 70-74-re jöttünk fel. Győzelmi esélyeink is voltak, de a befejezéseket elhibáztuk, döntő szituációban eladtuk a labdákat, így három pontos vereség lett a vége. Szomorú vagyok, mert nem ezért dolgoztunk ilyen sokat. Küzdeni, akarni kell, keményen védekezni és pontosabban játszani, ha meccset akarunk nyerni. Kedden a fővárosban folytatjuk a jó erőkből álló Zsíros Akadémia ellen.
Csapatunkból csak Bárányos Flóra és Wolf Enikő nyújtott jobb teljesítményt. Előbbi 28 pontja mellé leszedett 11 lepattanót (dupla-dupla), és volt 2 blokkolt dobása, ez 30 IBM pontot ért. Utóbbi 30 dobott pontja mellé leszedett 8 lepattanót, kiharcolt 9 faultot, és volt 5 gólpassza, ez 25 IBM pontot jelentett.”

Harsányi Mária

Kép: Éberling Klára