A rájátszás utolsó fordulójában a listavezető Csata DSE-t fogadta a KSC U18-as csapata. A szerdai felnőtt bajnoki után megrendezett találkozón a vendégek sima, húsz pontos győzelmet arattak.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – CSATA DSE 58-78 (19-22, 9-23, 24-15, 6-18)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 24/15, RENCZES 13/3, Németh 8/6, Horváth 5, Holcz 3/3. Csere: Andi 5/3, Haag, Sámóczi. Edző: Harsányi Mária, Studer Zsuzsa.

Statisztika

“Az utolsó rájátszásbeli találkozónkat szerdán a felnőtt meccs után, itthon játszottuk a Sportcsarnokban, szintén a Csata ellen. A két sérült elvállalta a játékot, de a vendégek rajt-cél győzelmet arattak. Enervált, tűz nélküli játékot adtunk elő, rossz volt nézni, a Csata pedig keményen védekezett, és jól dobott.
Az első negyedben még fej-fej mellett haladt a két csapat, de fővárosi vezetéssel zárult ez a játékrész (19-22). Rengeteg hibát vétettünk mind támadásban, mind pedig védekezésben. A második negyedben tovább növelte előnyét a vendég együttes, az történt a pályán, amit ők akartak. Az időkérés és védekezésváltás sem segített, a félidőben már tizenhét ponttal vezettek (28-45). A harmadik etapban kicsit összeszedte magát a csapat, és elsősorban Miklós és Renczes pontjaival a huszonkilencedik percben felzárkóztunk hat pontra. Ezután megint alapvető hibákat vétettünk, és ezt kihasználták a vendégek, így a negyedik negyedben csak hat pontot tudtunk dobni, és végül – teljesen megérdemelten – fölényes győzelmet aratott a Csata. 21 eladott labdánk volt, és mindössze 8 gólpasszt adtunk, ezúttal nagyon nem voltunk csapat. A rájátszást végül a második helyen zártuk, és készülünk a májusi döntőre (helyszín még ismeretlen).
Kiemelni a sérült Renczes Rebekát lehet, aki 13/3 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, kiharcolt 5 faultot, és volt 3 gólpassza (18 IBM). Miklós Melindát a második félidőben nyújtott teljesítményéért lehet dicsérni, de sajnos nem dobott jó százalékkal: 24/15 dobott pontja mellé leszedett 12 labdát, volt 5 kiharcolt faultja és 1 gólpassza (17 IBM). Sajnos a többiek mélyen tudásuk alatt szerepeltek. Ennél jóval több kell majd a döntőben!”

Harsányi Mária