A KSC U12-es csapata csütörtök délután a Sportcsarnokban felkészülési mérkőzésen fogadta a GYKSE együttesét. Stierné Jankovics Máriáék huszonegy pontos győzelemmel hangoltak a közeledő budapesti Régiós Jamboree-ra.

“A Városi Sportcsarnokban fogadtuk a GYKSE Szekszárd U12 fiú csapatát. Nagy örömünkre a győzelmi szériánk folytatódott, hiszen az országos bajnokság hetedik fordulójában már sikerült legyőzni a korábban “mumusnak” számító ellenfelünket. Köszönjük szépen, hogy vállalták az edzőmérkőzést, ezzel is tudtunk a 24-i hétvégén rendezendő Régiós Jamboree-ra készülni: jövő szombaton találkoznak egymással a négy összevont régió legjobb lánycsapatai Budapesten.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – GYKSE SZEKSZÁRD A 72-51 (13-5, 15-24, 21-6, 23-16)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 21, KÓFIÁS 11, KOLLÁR 10, GÁL 6, Hajdu 4, HORVÁTH 4, Matus 4, PUSZTAI 4, Szabó 4, Pozsonyi 2, Untermüller 2, Makovics, Tam. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első félidőben még egy ponttal vezettek a fiúk, és talán a két ötős felcserélése hozta meg a sikert a lányok számára. A védekezésünk is határozottan sokat javult, és magabiztosabban támadtunk a másik felállás ellen. A fiúk húzóembereit a második félidőben sikerült jó védekezéssel kiiktatni, így a második játékrészt húsz ponttal megnyertük. Nagyon örültünk, hogy mindegyik korosztályos játékosunknak sikerült pontot dobnia, és nem várták csak a Hencsik-Kollár-Kófiás hármastól a pontszerzést. Ők hárman együtt ugyan még mindig negyvenkét pontot szereztek a hetvenkettőből, de korábban ez az arány sokkal nagyobb volt.
Gratulálok a lányoknak! A fiúknak köszönjük szépen, és további szép sikereket kívánunk. Készülünk tovább!”

Stierné Jankovics Mária