A KSC U12-es csapata szombaton Kaposváron kezdte meg az új szezont. Stierné Jankovics Mária lányai a hosszú kihagyás után az A-csoportban mindkét fiú ellenfelük ellen vereséget szenvedtek.

“Ezen a hétvégén megkezdődtek az U12 korosztály bajnoki fordulói is. Ott folytattuk, ahol március 15-én abbamaradt az U11 – az A-csoportban, vagyis a két legerősebb fiú csapat volt az ellenfelünk. Az iskolák bezárása sajnos azt jelentette, hogy a két szekszárdi csapatnak Kaposvárra kellett utaznia, és az ottani arénában kellett játszania.”

KASI DELFINEK/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 101-42 (21-4, 23-13, 29-8, 19-14 – 9-3)
Szekszárd: HENCSIK 22, Kófiás 5, Ferencz 4, Kollár 4, Csapó 3, Hajdu 2, Keszthelyi 1, Varga 1, Horváth, Pusztai, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A lányok 8:30-kor kezdtek a helyi csapattal, és bizony a hajnali utazás, az izgalom, a felkészülési mérkőzések hiánya rányomta a bélyegét a találkozó eredményére. Súlyos vereségbe futottunk bele, mert nehezen találtuk a helyünket a pályán. Nagyon sok labdát eladtunk, amelyekből sorra leindítottak bennünket a fiúk. Nem támadtuk a kosarat, rácsavarodtunk a labdára. Az ellenfél oldalán viszont szép labdameneteket láthattunk. Gratulálunk a KASI A-csapatának!”

GYKSE SZEKSZÁRD A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 62-58 (20-2, 12-15, 15-16, 14-22 – 1-3)
Szekszárd: HENCSIK 27, VARGA 12, KOLLÁR 8, Hajdu 7, Szabó 2, Csapó 1, Kófiás 1, Ferencz, Horváth, Keszthelyi, Pusztai. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A futós mérkőzés sokat kivett a lányokból, de újra mi következtünk. Ha az első negyedben kicsit összeszedettebbek vagyunk, akár nyerhettünk is volna. Azt kivéve ugyanis az összes játékrészt megnyertük, de nem tudtuk a hiányzó tizennyolc pontot ledolgozni. Végre megmutattuk magunkat, hogy tudunk kosárlabdázni, voltak szép megoldásaink, és izgalmassá tudtuk tenni a végjátékot. Hencsik Adri mellé felzárkózott Varga Léna, Kollár Lilla és Hajdu Emma is pontszerzésben. Gratulálunk a szekszárdi fiúknak is! Dolgozunk tovább!”

Stierné Jankovics Mária