A KSC U12-es csapata szerda délután Pécsett játszott felkészülési mérkőzést. Stierné Jankovics Mária lányai huszonkét pontos győzelemmel hangoltak a fővárosban megrendezésre kerülő szombati Régiós Jamboree-ra.

“A regionális Jamboree-ra való felkészülés következő állomása Pécsen, a PVSK sportcsarnokban volt. Lányok ellen, egy vegyes U12/U13 csapat ellen játszottunk. Lányaink, látván a pécsiek magassági fölényét, most is nagyon izgultak a pályára lépés előtt, de harcos védekezéssel bizony sok labdát sikerült megszerezniük. A befejezés viszont gyakran elmaradt. Pontokban gazdag mérkőzést játszottunk, de nagyon sok helyzet kimaradt.”

PVSK NKA LEÁNY – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 66-88 (10-21, 22-12, 9-30, 25-25)
Szekszárd: HENCSIK 43, CSAPÓ 20, KOLLÁR 8, KÓFIÁS 6, Szabó 4, Matus 3, Hajdu 2, Pusztai 2, Gál, Pozsonyi, Tam. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A félidőben még egy ponttal vezettünk, de a harmadik negyedben Hencsik Adri ponterős játékával húsz pontosra növeltük előnyünket, és ezt meg is tartottuk a mérkőzés további részében. A negyedik negyedben a másik ötösünk is kétszer annyi pontot tudott dobni, mint a második játékrészben. Kollár Lilla, Kófiás Jana és Pozsonyi Kíra rendre elcsenték a labdát a pécsi lányoktól, Csapó Szofi pedig nagyon jó százalékkal dobott, és elérte a 20 pontot is.
Szeretném, ha az iramot és a harcos védekezést el tudnánk menteni a hétvégi mérkőzésekre. Összességében nagyon elégedett voltam a lányokkal. Készülünk tovább!”

Stierné Jankovics Mária