Szombat-vasárnap Pécsett három csapatos felkészülési tornán vett részt a KSC U14-es csapata. Baki Sándorék a Vasas és a házigazda Pécsi VSK ellen léptek pályára.

“Május elsején és másodikán a PVSK meghívására vettünk részt egy három csapatos felkészülési tornán. Ellenfelünk a hazai gárda mellett a Vasas Akadémia együttese volt, akikkel szemben szombaton egy nagyon kiélezett, szoros meccsen maradtunk alul négy ponttal. Vasárnap a vendéglátóinkat már nem sikerült megszorongatnunk, és sima vereséget szenvedtünk. Köszönjük a meghívást és örültünk a részvételnek, nagyon hasznos mérkőzéseket sikerült játszanunk. Jó volt összemérni tudásunkat az országos B-döntőbe jutott két csapattal is. Gratulálok a csapatoknak!”

VASAS AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 80-76 (28-21, 16-23, 19-19, 17-13)
SZEKSZÁRD: Nyári 13/3, Mester 8, Léhmann 6, Pál 5, Rácz. Csere: Hencsik 12, Szabó 11, Gyimesi 10, Wigand 6, Vajda 3, Kollár 2, Kófiás. Edző: Baki Sándor.

“Szombaton a Vasas Akadémia csapata ellen léptünk pályára. Az országos bajnokságban pallérozódó, magas szerkezetű ellenfelünkkel sikerült egy szórakoztató és hasznos mérkőzést játszanunk. Az első negyedben nagyon sok pontot engedtünk a pesti lányoknak, ebben az etapban inkább a mezőnyembereket nem sikerült megfognunk, mivel rengeteg labdát adtunk el, és azokból indítottak le minket. A következő játékrészben megváltozott a játék képe, és a mi akaratunk érvényesült. Kemény, egészpályás védekezéssel sok labdát szereztünk, és mi tudtunk könnyű pontokat szerezni. Félidőre egál (44-44) eredménnyel vonultunk pihenőre. Térfél csere után az addig visszafogottabb teljesítményt nyújtó vasasos magasember csapata ebben a negyedben szerzett tizenkilenc pontjából tizenhármat dobott. Védése megoldhatatlan feladatnak bizonyult, sorra dobta a kosarakat, és harcolta ki a faultokat. Itt annyi faultot ütöttünk rajta, hogy a kipontozódás problémája csak az utolsó negyedben jelent meg, de ez a harmadik negyed alapozta meg a Vasas sikerét, amit egyébként egálra hoztunk valahogy (19-19). A negyedik negyedre elfogytunk, húzóembereink a padra kényszerültek, ezáltal a végjátékban pár ponttal nyert a Vasas Akadémia.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 81-60 (20-17, 19-11, 24-16, 18-16)
SZEKSZÁRD: Nyári 15, Léhmann 4, Mester 4, Rácz 4, Pál. Csere: Hencsik 18, Gyimesi 9, Szabó 4, Vajda 2, Kollár, Kófiás, Wigand. Edző: Baki Sándor.

“Az előző napi szebb és tudatosabb játékot nem sikerült megismételnünk. Nagyon pontatlanul játszottunk, negyvenhat labdát eladtunk, és a hazai csapat sokkal keményebbnek és élesebbnek tűnt nálunk. Mi tompán és puhány módon kosaraztunk, ezzel a játékkal sajnos még negyedet se tudtunk nyerni ellenfelünkkel szemben. Elszomorító volt látni, hogy a saját butaságaink miatt milyen hátrányban játszottuk végig a mérkőzést. Két játékost lehet megemlíteni, de kiemelni nem tudom őket. Hencsik Adrienn 18 pontja mellett leszedett 8 lepattanót, volt 4-4 szerzett és eladott labdája és 6 kiharcolt faultja. Támadásban aktívan játszott, de pontatlanul, és védekezésben sokszor lemaradt az emberéről. Nyári Döníz 15 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el, de a teljesítményét elcsúfítja az 1/9 büntető és a 9 eladott labda. Csapat szinten rendkívül gyengén teljesítettünk, így folyamatosan nőtt a két együttes közti különbség egészen a lefújásig.”

Baki Sándor