Az U14-es KSC a regionális bajnokság következő fordulójában Pécsre utazott, ahol a házigazda NKA Pécs mellett a kaposvári Gyakorló DSE ellen lépett pályára. Baki Sándor lányai két fölényes győzelmet arattak.

“Az idei serdülő versenykiírásban az országos bajnokság helyett a regionálisba jutottunk be, azon belül pedig a Dél-Nyugati Régióban szerepel csapatunk. A második fordulóban az NKA Pécs/B és a kaposvári Gyakorló DSE ellen játszottunk. Az első meccsen nagyon jól kijött a lépés, és nagyarányú győzelmet arattunk, a másodikon már kicsit nehezebben, de magabiztosan nyertünk. Gratulálok a csapatoknak!”

NKA PÉCS U13 – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 29-97 (5-27, 3-31, 12-20, 9-19)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 13, Ágoston 10, Mester 6, Zaják 6, Léhmann 4. Csere: PÁL 19, VAJDA 12, Szabó 9, Gyimesi 8, Wigand 8, Császár 2. Edző: Baki Sándor.

“A fiatalabb és képzetlenebb ellenfelünk ellen megfelelő keménységgel és határozottsággal játszottunk. Folyamatosan növeltük az előnyünket, és szebbnél-szebb megoldások születtek támadásban. Mindenki pontot szerzett a csapatból, aminek nagyon örülünk. Azért hibáink is akadtak bőven, ilyen nagyarányú győzelem mellett is sikerült huszonhét (!) labdát eladni, pedig az ellenfél ritkán védekezett olyan szinten, ami ezt a számot indokolná. Megint a felelőtlenség és a figyelmetlenség volt a két fő ellenségünk. Mezőnyből harminckilenc százalékkal, míg büntetőből ötvenhárom százalékkal céloztunk, amiken szintén javítani kell a jövőben.
Vajda Jázmin (12 pont, 12 szerzett labda, 8 lepattanó, 5 kiharcolt fault – 29 IBM) és Nyári Döníz (13 pont, 7 lepattanó, 7 szerzett labda, 5 kiharcolt fault – 21 IBM) teljesítménye kiemelkedett csapatunkban. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Pál Janka lett, viszont a 19 pontjához ugyanennyi rádobásra volt szüksége (9/19 mezőnyből, 47 %), ami sok.”

GYAKORLÓ DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 35-70 (8-20, 2-14, 10-22, 15-14)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 31, Léhmann 4, Ágoston 3, Mester 2, Zaják 2. Csere: Vajda 12, Szabó 7, Wigand 5, Császár 2, Pál 2, Gyimesi. Edző: Baki Sándor.

“A két meccs között huszonöt perc pihenőidőnk volt, így a mérkőzés sportértékével nem is foglalkoznék. Az egész csapaton látszott a mentális fáradtság. Fizikailag felvettük a versenyt a friss lábú kaposvári lányokkal, de rengeteg rossz döntés csúfította el játékunkat. Védekezésben nagyon leeresztettünk, és sok könnyű helyzetet engedtünk meg, mert rosszul helyezkedtünk. Támadásban pedig sokszor erőlködésre fanyalodott a labdás támadó a társai egy helyben ácsorgása miatt. Eléggé leegyszerűsödtek a támadásaink, nem járt a labda, és pontatlanul fejeztük be az akcióinkat. Gyimesi Nóri sérülés miatt két perc játék után kidőlt, és a komolyabb baj elkerülése érdekében már nem is állt vissza.
Nyári Döníz (31 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett, 5 eladott labda – 23 IBM) jelentette a különbséget a két csapat között.
Több edzésmunkával az ilyen hosszú napokat is jobb szájízzel tudnánk zárni. Gratulálok a lányoknak!”

Baki Sándor