A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. A B-csoport első 2021-es fordulójában a Stierné Jankovics Mária edzette U12-es KSC csütörtök délután Bajára látogatott, ahol a helyi leány serdülő B-csapattal játszott szoros mérkőzést.

“A tavaszi fordulóban először a bajai lányokhoz látogattunk. A bajai serdülő B-csapat az őszi fordulóban huszonhárom ponttal legyőzött bennünket, így az esélytelenek nyugalmával léptünk pályára.”

BAJAI NKK/B – KSC SZEKSZÁRD/B 61-59 (23-8, 13-10, 14-17, 11-24)
Szekszárd: HENCSIK 28/3, KOLLÁR 14, KÓFIÁS 11, CSAPÓ 2, Hajdu 2, POZSONYI 2, Gál, Horváth, Keszthelyi, Matus, Pusztai, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A mérkőzés első negyede részünkről kevésbé volt sikeresnek mondható, hiszen mindjárt tizenöt pontos hátrányba kerültünk. Nehezen vettük fel a ritmust, sok eladott labdánk volt. A második játékrészt még három ponttal elveszítettük, de ami ezután következett, az nagyon meggyőző volt a jövő tekintetében. Most nem bontott ötösökkel játszottunk, a serdülő mérkőzéseken rutint szerzett játékosaink pedig nagy hajrába kezdtek, és magukkal ragadták az U12-U11 játékosainkat. Nekik ugyan pontot még nem nagyon sikerült szerezni, hiszen gyorsabban kellett minden dobást elvégezni, de védekezésben mindent megtettek a siker érdekében. Először Kollár Lilla villant meg a harmadik negyedben, de itt még csak három pontot sikerült ledolgozni. A negyedik játékrészben aztán Hencsik Adrien és Kófiás Jana percei és pontjai következtek. Öt percig nulla ponton tartottuk az ellenfelet ragyogó védekezéssel, és felzárkóztunk négy pontra. Az utolsó öt percben nyolc faultot kaptunk, amiért négyszer büntetőt is dobhattak a bajai lányok. Kétszer sikerült döntetlenre felhozni a mérkőzést. A meglepetés elmaradt ugyan, de nagy-nagy dicséretet érdemel ez a kis csapat.”

Stierné Jankovics Mária