2021. május 5-9. között Kőbánya ad otthont a legjobb nyolc csapat részvételével zajló az országos kadett döntőnek. A pénteki második mérkőzésen a KSC U16-os csapata sajnos huszonkét ponttal kikapott a DVTK-tól, így vasárnap a Szeged ellen zárhatja a tornát.

DVTK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 78-56 (17-13, 30-11, 16-17, 15-15)

SZEKSZÁRD: SZÜCS 23, Sámóczi 9, Berekali 6, Horog 2, Wolf 2. Csere: Bárányos 14, Baka, Csákvári, Dávid, Nyári. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Pénteken játszottuk a második mérkőzésünket a kadett döntőben a DVTK A-csapata ellen. Sajnos most sem tudtunk keményen, agresszíven védekezni, és támadásban is pontatlanok voltunk a nagyon keményen védekező miskolciak ellen. Különösen a második negyedben nyújtottunk roppant gyenge teljesítményt mind védekezésben, mind pedig támadásban. Teljesen szétestünk, küzdés sem volt a pályán (30-11), így a félidőben már huszonhárom ponttal vezetett a DVTK. A második félidőben a védekezést váltogatva közelebb jöttünk párszor ellenfelünkhöz, egy ponttal nyertük is a félidőt. Jobban akartunk, küzdöttünk, de nem játszottunk jól. A második negyed kritikán aluli játéka döntött, így súlyos vereség lett a vége. Vasárnap a hetedik helyért mérkőzhetünk a Szegeddel. Hogy győzelmi esélyeink legyenek, több játékosnak fel kell nőni a feladathoz, és az elejétől a végéig akarni, küzdeni kell! Megint sok (31) eladott labdánk volt, gyenge dobószázalék (31 %) mezőnyből, és még rosszul is büntetőztünk (20/30).
Aki elfogadható teljesítményt nyújtott a meccsen: Szücs Gréti, aki 23 pontja mellé leszedett 10 lepattanót, és kiharcolt 10 faultot (tripla-dupla), ez 23 IBM pontot ért.”

Harsányi Mária

Képek: Zsíros Akadémia Kőbánya