Vasárnap Kaposvárra látogatott a KSC U12-es csapata, ahol a Dombóvári Kosársuli KE és a házigazda KASI fiú A-csapataival mérkőzött. Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária lányai remek teljesítménnyel mindkét mérkőzésüket megnyerték, így feljutottak a 6. régió A-csoportjába.

“Rossz előjelekkel utaztunk Kaposvárra, mivel három játékosunk (Farner, Kitanics, Koncsek) is kihagyta a fordulót betegség miatt. Az utazó keret viszont olyan egységes csapatteljesítményt nyújtott a parketten, hogy mindkettő mérkőzésünket megnyertük, és a B-csoport élén végeztünk. Rendkívül büszkék vagyunk a lányokra! Dolgozunk tovább, hogy hibáinkat javítsuk, és tovább fejlődjünk!”

DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE U12/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-79 (21-13, 9-29, 14-22, 10-8 – 3-7)
Szekszárd: HÄCKL 14, UNTERMÜLLER 12, BARTOS 10, Szőcs-Böröcz 9, DOSZPOD 7, Finta 7, Szabó 7, Beke 6, Szegedi 4, Eppel 3, Bence, Bognár. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Megcseréltük kezdő ötöseinket, hogy a dombóvári fiúk szerkezetéhez igazodjunk védekezésben, de nem jöttek be számításaink, mert ellenfelünk is csereberélt, így az első etapban nagyon megzavarodva, mélyen tudásunk alatt játszottunk. A második ötösünk óriásit küzdve húsz ponttal nyerte a negyedét, majd a harmadik játékrészben az első sorunk is megmutatta tehetségét. Az utolsó negyedben hatalmas küzdés volt, de kevés kosár esett, ami nekünk kedvezett. Lendületes középső negyedeinknek köszönhetően meglepően simán nyertünk a fáradt dombóvári fiúk ellen.”

KASI/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 53-57 (19-13, 7-12, 10-18, 12-10 – 5-4)
Szekszárd: BARTOS 14, SZABÓ 12, Szegedi 7, Häckl 6, Doszpod 5, Finta 4, Bognár 3, Szőcs-Böröcz 2, UNTERMÜLLER 2, Bence 1, Beke. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“A második mérkőzésünkön az ellenfél mellett a fáradtsággal is meg kellett küzdenünk. Nagy harc folyt a pályán, rengeteg hibával mindkét oldalon. Sok eladott labdánk volt, pedig ellenfelünk nem támadott le, ezek és a gyenge lepattanózásunk miatt sok indítás kosarat kaptunk. Felállt védelem ellen többé-kevésbé sikerült megfognunk a fiúkat. A félidőben még két pontos hátrányban voltunk, de a harmadik etapban támadásban okos döntéseket hozva 41-47-re átvettük a vezetést. Az utolsó negyedben utolsó energiáinkat felhasználva megőriztük a vezetést, és ezzel megnyertük a mérkőzést.”

“Két értékes győzelemmel a B-csoport első helyén végeztünk, következő alkalommal a régió legerősebb, A-jelű csoportjában fogunk szerepelni. Nagyon örülünk, mert idén eddig egyszer sem sikerült benn maradni a B-csoportban. Köszönjük a szülőknek a szuper szurkolást! Gratulálunk a csapatunknak! Külön öröm, hogy mindenki kivette a részét a pontszerzésből, és ezáltal a győzelmekből!”

Baki Sándor