A KSC U16-os csapata vasárnap kora délután a fővárosba utazott, ahol a Török Flóris-Törekvés SE vendége volt. Baki Sándorék Szücs Gréta vezetésével értékes idegenbeli győzelmet arattak.

“Vasárnap délután a rájátszás harmadik fordulójában Budapesten vendégeskedtünk a Törekvés SE-nél. A mérkőzésen egy negyedet leszámítva gyengén védekeztünk, és rengeteg labdát adtunk el, de Szücs vezetésével értékes idegenbeli győzelmet arattunk.”

TÖRÖK F.-TÖREKVÉS SE/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 68-102 (18-27, 16-20, 6-28, 28-27)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 37, Nyári 12, CSÁKVÁRI 11/6, Rácz 2, Gyimesi. Csere: Vajda 18, Hencsik 12, Baka 6, Szabó 4, Pál. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Csákvári Viktória kettő plusz egyes akciójával nyitottuk a mérkőzést, majd Szücs Gréta vette kézbe az irányítást, és sorra szerezte a pontokat. Ismét tarthatatlan volt, és vezetésével félidőre tizenhárom pontos előnyre tettünk szert. A korai vezetésünk ellenére egyre többször körülményessé vált a támadójátékunk, és sok labdát adtunk el figyelmetlenség és a Törekvés agresszív egészpályás letámadása miatt. Ha sikerült a saját játékunkat ráerőltetni az ellenfelünkre, akkor szép kosarakat szereztünk. A félidő után sokkal jobban koncentrált a pályán levő ötösünk, kevés labdát adtunk el, kidolgozott helyzetekből dobtunk, és a kemény védekezésünkkel kevés ponton tartottuk ellenfelünket. A harmadik etapban jelentős előnyre tettünk szert, ezáltal az utolsó negyedben pihenhettek a húzóemberek, és több lehetőséget kaptak a társaik. Támadásban nem volt gondunk, szépen járt a labda, megtaláltuk a jobb helyzetben levő pajtásokat, így huszonhét pontot szereztünk. Ellenben a védekezésünk átjáróház volt, a pesti lányok akkor dobtak kosarat, amikor akartak. Sokszor feleslegesen faultoltunk, könnyű büntetőket adva az ellenfélnek. A győzelmünk a roppant gyenge utolsó negyedünk ellenére sem forgott veszélyben, megszereztük a harmadik győzelmünket a rájátszásban.
Szücs Gréta rendkívül ponterős és hasznos teljesítménnyel rukkolt elő. Nem is részletezném, csak annyit, hogy neki 22 játszott perc alatt 57 VAL (teljesítmény-index) állt meccs végén a neve mellett, míg ellenfelünk egész csapatának összesen 59 VAL. Mellette Csákvári Viktória emelhető ki, aki ismét sokoldalú játékkal jelentkezett.
Gratulálok a lányoknak a győzelemhez! A játék lehetett volna szebb és tisztább, dolgozunk rajta, hogy ez megvalósuljon.”

Baki Sándor