A korábbi évekhez hasonlóan a KSC utánpótlása idén is résztvevője a zalakarosi felkészülési tornának. 2021. augusztus 25-27. között az U16-os korosztály küzdelmei zajlottak, ahol a Baki Sándor vezette Szekszárd egy győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen végzett.

“Az Atomerőmű KSC Szekszárd utánpótláscsapatai felkészülésének évek óta szerves részét képzi a Zalakaros Kupa, ami idén huszonkilencedik alkalommal került megrendezésre. A Harsányi Mária vezette serdülő csapat mellett kadett együttesünk is szerepelt a tornán, ahol egy győzelemmel és két vereséggel nyolc csapatból a negyedik helyen zártunk. A három mérkőzésen összesen négy negyedben sikerült elfogadhatóan játszanunk, a többiben nem tudtuk lelassítani, vagy megakadályozni ellenfeleinket szinte semmiben sem. Köszönjük a meghívást a nagykanizsai egyesületnek, gratulálok a résztvevő csapatoknak, és sok sikert a bajnokságra!”

SZÉCHENYI KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 52-54 (10-11, 18-10, 2-23, 22-10)
SZEKSZÁRD: BALLA 14, CSÁKVÁRI 13, BAKA 7, Vajda 4, Szabó 2. Csere: NYÁRI 10, Gyimesi 2, Hencsik 2, Léhmann, Pál, Rácz, Szücs. Edző: Baki Sándor.

“A torna első mérkőzésén a győri csapat felett sikerült győzedelmeskednünk. A rendkívül hullámzó és kaotikus játékból végül mi kerültünk ki győztesen. A játékszínvonal nem ütötte meg a kadett szintet, ezt jól mutatja a játékrészek végeredménye is. A félidei szünet után nagyon ponterősen támadtunk, és védekezésben is jól zártunk össze, illetve ellenfelünk is kulcspillanatokban hibázott, így a harmadik negyed végére tizennégy pontos előnyt szereztünk. Erre a kis előnyre a negyedik etapban kényelmesen ráfeküdtünk, lassan és körülményesen kezdtünk játszani. Ellenfelünk élt a lehetőséggel, és néhány pontos akcióval hamarosan egalizált (37. perc: 48-48). Az utolsó percekben visszavettük a vezetést, és egy bravúros védőjátéknak köszönhetően nem volt esélye ellenfelünknek ismét kiegyenlíteni. Lehengerlő harmadik negyedünknek köszönhetően sikerült megnyernünk a mérkőzést, de a győri lányoknak és edzőiknek is gratulálok, mert a negyedik negyed (és vele majdnem a meccs is) az övék volt. Balla Petra első KSC mezben lejátszott mérkőzésén egyből csapatunk élére állt pontszerzésben, és védő oldalon is nagy energiával játszott. Reméljük még sok ilyen és ennél is jobb teljesítményt láthatunk tőle! A Csákvári-Nyári-Baka trió teljesítménye emelendő még ki.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 68-56 (16-10, 15-16, 25-12, 14-18)
SZEKSZÁRD: Csákvári 13, Balla 8, Baka 2, Szabó 2, Vajda 2. Csere: NYÁRI 19, Hencsik 4, Gyimesi 3, Léhmann, Pál, Rácz, Szücs. Edző: Baki Sándor.

“Egész mérkőzésen rendkívül gyengén játszottunk a szoros emberfogással védekező pécsi lányok ellen. Egyénieskedő megoldásokkal dolgoztunk, amiből nem sok siker termett. Rengeteg felesleges labdavezetés jellemezte a játékunkat, sok eladott labdába hajszoltak bele minket. A passzaink pontatlanok voltak, és több landolt az ellenfél kezében, mint a társakéban. Ötlettelen és erőtlen támadásainknál csak a még erőtlenebb védekezésünk volt bosszantóbb. A lepattanókért sokkal harcosabban és keményebben mentek az ellenfél játékosai, a szabad labdákra is rendre ők vetődtek rá. A játék minden elemében alulmaradtunk ezen a mérkőzésen, és gyenge teljesítményünkkel saját magunkat sikerült megvernünk. Nyári Döníz serdülő kora ellenére csapatunk húzóembere volt a mérkőzésen, és az ő szép megoldásaival futotta még egy utolsó rohamra a negyedik negyedben, de sajnos a mérkőzést nem sikerült megfordítanunk. Gratulálok a pécsi lányoknak és felkészítőiknek!”

VASAS AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 70-39 (16-11, 20-1, 22-16, 17-11)
SZEKSZÁRD: BALLA 16, Csákvári 7, Nyári 4, Baka 3, Vajda. Csere: HENCSIK 9/3, Gyimesi, Léhmann, Pál, Rácz, Szabó, Szücs. Edző: Baki Sándor.

“A pénteki zárómérkőzésünkön a harmadik helyért küzdhettünk meg a Vasas Akadémia együttesével. A fizikális és játéktudásbeli különbség egyértelműen kirajzolódott, sajnos nem a mi oldalunkra. Ennek ellenére a legjobb mérkőzésünket velük játszottuk. A négy negyedből háromban sikerült megfelelő ellenállást kifejtenünk, és csak öt-hat pontokkal volt eredményesebb az ellenfél. Ezekben a játékrészekben mindenki nagyon akart és hajtott. Támadásban egy kicsit pontosabb játékkal vagy egy-két általunk leszedett lepattanóval még kisebb lehetett volna a különbség. A második etapban nyújtott teljesítményünk viszont az elfogadhatatlan kategóriába tartozik (20-1). Érthetetlen akciók támadó és védő oldalon egyaránt, amikből rendre az ellenfelünknek jutott könnyű dobóhelyzet. Ha nem lett volna ez a gyenge tíz percünk, akkor a tizenöt-húsz pontos vereség ellenére is megdicsérhettem volna a játékosokat, de a sportban nincsen ha, így maradt a nagyarányú, megalázó vereség. Gratulálok a Vasas csapatának! A mérkőzés után Balla Petra az egész tornán nyújtott kiemelkedő teljesítményéért a csapat legjobbja különdíjban részesült. Itt is gratulálunk neki!”

Baki Sándor