A Baki Sándor edzette U16-os KSC hétfő délután a Garay János Gimnázium tornatermében felkészülési mérkőzést játszott a BEAC Újbuda KA együttesével.

“Hétfő délután a Garay János Gimnáziumban fogadtuk edzőmeccsre a BEAC-Újbuda KA kadett csapatát. Ismét rendkívül hullámzó játékot nyújtottunk, és tizenhárom pontos vereséget szenvedtünk.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – BEAC-ÚJBUDA KA 57-70 (22-19, 15-17, 8-17, 12-17)
SZEKSZÁRD: Nyári 17/3, Baka 9/3, Csákvári 8, Szabó, Vajda. Csere: Hencsik 11, Gyimesi 5/3, Léhmann 5/3, Rácz 2, Balla, Pál, Szücs. Edző: Baki Sándor.

“Szücs Gréta és Balla Petra nélkül vágtunk neki a mérkőzésnek, és egy csúnya eset miatt Vajda Jázmin is korán kiszállt a meccsből, így eléggé megfogyatkoztunk. Gyengén és pontatlanul kezdtük a mérkőzést, míg a túloldalon néhány lendületes akció után érkeztek a pontok. 0-7-es eredményről próbáltunk zárkózni és lépést tartani ellenfelünkkel. Részünkről Nyári Döníz büntetői törték meg a gólcsendet, és onnantól helyenként egész szépen, csapatjátékot játszva szereztük a pontjainkat. A negyed végére a vezetést is átvettük, amit félidőig sikerült megőrizni. Érthetetlen módon kezdtük a harmadik etap első négy percét, ellenfelünk tizenhárom pontot dobott zsinórban, részünkről nem érkezett válasz. A két időkérés sem segített a helyzetünkön, így itt megalapozta a sikerét az újbudai társaság. A mérkőzés hátralévő részében folyamatosan rohamoztunk, és próbáltunk visszajönni a meccsbe, de egyrészt ez rengeteg energiát felemésztett, másrészt pedig mindig a legrosszabb pillanatban hibáztunk, és többször is demoralizáló, könnyű kosarat kaptunk belőle. Bár az utolsó percekre csak négy pontos vendég előnnyel fordultunk (38. perc: 57-61), itt teljesen elkészültünk erőnkkel, és ellenfelünk ismét egy nagy, 9-0-ás futást produkált, amivel lezárta a meccset. Nyári Döníz serdülő kora ellenére csapatunk húzóembere, de ezen a mérkőzésen a pontszerzésben jeleskedés mellett legalább annyi rossz döntése volt, mint jó. Hencsik Adrien tudott még harcias védekezésével hozzátenni a mérkőzéshez, de ötödik személyi hibája miatt hamar elvesztettük. Az elvárt szintet sajnos senki nem hozta, ezért megemlíteni igen, de kiemelni nem tudok senkit. Köszönjük a játékot és gratulálunk ellenfelünknek!”

Baki Sándor