Győzelemmel kezdte a Fehér B-csoportos rájátszást a Baki Sándor vezette U16-os KSC, miután szombat délután hazai pályán 96-65-ös győzelmet aratott a fővárosi Török Flóris-Törekvés SE A-csapata ellen.

“Hazai pályán kezdtük meg a rájátszás küzdelmeit, a csoportunkban a szolnoki lányok, a soproni akadémia B-csapata és a mostani ellenfelünk, a budapesti Törekvés SE/A szerepel. Bár sok eladott labdával és faulttal játszottunk, de magabiztos győzelmet arattunk.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – TÖRÖK F.-TÖREKVÉS SE/A 96-65 (28-19, 22-15, 27-14, 19-17)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 37, CSÁKVÁRI 30/3, HENCSIK 11/3, Baka 6, Rácz 2. Csere: SZABÓ 10, Gyimesi, Kófiás, Léhmann, Vajda. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Döcögősen kezdtük a mérkőzést, a feldobást megszerezve egyből eladtuk a labdát. Az első néhány percben nagyon-nagyon nem találtuk támadásban a játékunkat, össze-vissza futkároztunk, és rendszer nélkül passzoltunk, mozogtunk. Védekezésben apróbb hibáktól eltekintve jól tartottuk az ellenfelet, de az apró hibákból mindig kosarat kaptunk. Néha elmaradt a kizárás, a besegítés, a kommunikáció, és így könnyű helyzeteket adtunk a budapesti lányoknak. Sokszor dobás közben faultoltunk, vagy amikor már összegyűlt az öt csapathibánk, és rengeteg büntetőt dobhatott az ellenfél az első két negyedben. A nagyszünetben már huszonhárom büntetőkísérletnél járt a túloldal, a meccs végére ehhez még négyet tettek hozzá a második félidőben. Támadásban törekedtünk a minél gyorsabb játékra, ami többnyire sikerült is, viszont ennek a nagyobb sebességű játéknak a hozadéka volt, hogy rengeteg labdát eladtunk (31-et). Ebben mindenképpen javulnunk kell az előttünk álló meccsekre, hogy ajándékba ne adjunk lehetőséget ellenfelünknek, jobb döntéseket kell hoznunk a pályán. Centereinknek hála lepattanózásban magasan ellenfelünk fölé kerekedtünk, és pontjaink többségéért is a Csákvári-Szücs páros felelt. Szépen keresték őket a palánk alatt a társak, illetve egymást is megtalálták. Nyári Döníz kidőlésével Hencsik Adriennhez került a karmesteri pálca, és feladatait ügyesen megoldotta az idősebb, magasabb védők ellenére. Támadásban Szabó Zita tudott még extra pontokat hozzátenni, de sajnos nyolc perc játék után kipontozódott. Szücs Gréta ismét csapatunk legjobbja volt (37 pont, 19 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 3 gólpassz, 5 blokk, 63 IBM), mellette Csákvári Viktória (30, pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 36 IBM) és a fiatal Hencsik Adrienn (11 pont, 6 lepattanó, 10 szerzett labda, 6 gólpassz) is ügyeskedett. A kemény védekezésért, a hozzáállásért és egymás biztatásáért az egész csapatot dicséret illeti! Gratulálok a lányoknak!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László