A Baki Sándor vezette U16-os KSC pénteken hazai pályán kezdte meg a bajnoki küzdelmeket. Sajnos a szezon nem indult a legjobban, miután a csapat nagyarányú vereséget szenvedett a kőbányai Zsíros Akadémiától.

“Péntek délután megkezdtük az idei kadett szezont, küzdelmeinket a felsőház B-csoportjában a Zsíros Akadémia Kőbánya csapata ellen nyitottuk. Egy negyednyi jó játékot leszámítva ellenfelünk átgázolt rajtunk, így súlyos hazai vereséggel kezdtük a szezont.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – ZSÍROS AKADÉMIA/A 53-109 (6-35, 9-31, 26-16, 12-27)
SZEKSZÁRD: Balla 13/6, Nyári 11/3, Csákvári 6, Szabó 5, Baka. Csere: Hencsik 6, Vajda 6/3, Gyimesi 4, Pál 2, Rácz. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Kifejezetten gyengén és megilletődve kezdtük a mérkőzést. Olyan indokolatlan hibákat vétettünk, amelyek után ellenfelünk sorra szerezte a könnyű pontokat. A mérkőzés első húsz perce nem szólt másról, minthogy támadásban szenvedtünk, de nem attól a hihetetlenül kemény védekezéstől, amit kaptunk. A gyűrűt senki nem merte támadni, labdás kettő-kettőinkből sem sikerült megtalálni a megfelelő megoldásokat, illetve a dobáskiválasztásaink/helyzetfelismeréseink kritikán aluliak voltak. Amikor dobni kellett volna passzoltunk, amikor passzolni kellett volna leütöttük a labdát, amikor leütni kellett volna dobtunk. Kétszer tíz perc alatt három-négy jó megoldás született csapat szinten. Emellé társult tizenhét (!) eladott labda csak az első félidőben. Magasabb ellenfelünk a lepattanószerzés tekintetében is fölénk kerekedett, így hibáink összeséből adódóan dupla annyi rádobása lehetett a kőbányai lányoknak. A harmadik negyedben teljesen más felfogásban kezdtünk kosárlabdázni, aminek meg is lett az eredménye. Ezt a játékrészt tíz ponttal megnyertük, és az ötven pontos hátrányunkat negyvenre szűkítettük. Az utolsó etapban tizenöt ponttal maradtunk alul, itt megint előjöttek a buta hibák, de inkább a fáradtság, mint a megilletődöttség miatt. Két magas emberünk is kipontozódott, így a lepattanószerzési esélyeink tovább gyengültek.
A harmadik negyedbeli játékért dicséret illeti a csapatot, de az egész meccsen nyújtott összteljesítményt nézve a legrosszabb szezonstartot produkáltuk. A játékunk finoman szólva kényelmes és körülményes. Rengeteg alázatos és kemény munka vár még ránk, hogy a felsőházi kadett bajnokságban ne a pofozógép szerepet töltsük be. Gratulálok ellenfelünknek!”

Baki Sándor

Képek: Hencsik László