A KSC U14-es csapata csütörtökön a Csata DSE otthonában két felkészülési mérkőzéssel zárta a 2021-es évet. Harsányi Máriáék a házigazdák és a Vasas Akadémia B-csapatai ellen is győztesen hagyhatták el a pályát.

“A Csata DSE meghívására csütörtökön Budapesten két edzőmeccset játszottunk a házigazdák és a Vasas Akadémia B-csapatai ellen. Nagyon köszönjük az invitálást, mindkét mérkőzésen nagyot küzdve győztesen hagytuk el a pályát, így a 2021-es évtől két szép győzelemmel búcsúztunk. Sok szép megoldást láttam a meccseken mind támadásban, mind pedig védekezésben. A Vasas elleni találkozó után jó volt hallani a kiváló edző, Tursics Sanyi szavait, hogy “ügyes, jó csapatod van”. Büszke voltam ma a lányaimra, mert nem akárki mondta ezt, ő nagyon sok kiváló játékost nevelt a magyar kosárlabdának, jól estek a szavai. A mérkőzések 12:30-kor és 14:40-kor kezdődtek a Csata utcai csarnokban.”

CSATA DSE/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 48-67 (12-12, 16-16, 8-15, 12-24)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 22, Csapó 4, Kollár 4, Horváth, Varga. Csere: HENCSIK 21, Rácz 8, Kófiás 4, Pál 2, Schiefer 2, Szabó. Edző: Harsányi Mária.

“Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, váltott pár pontos vezetésekkel. Egymás hibáiból éltek a játékosok, a félidőt 28-28-as egállal zártuk. A nagyszünet után már végig mi irányítottunk, jobb védekezéssel és a Nyári-Hencsik páros ponterős játékával magabiztos győzelmet arattunk a jó szerkezetű hazaiak ellen. Mindkét csapat óriásit küzdött, mindenki igyekezett a hibáit kijavítani.”

VASAS AKADÉMIA/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 49-63 (15-14, 12-19, 9-20, 13-10)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 11, CSAPÓ 10, KOLLÁR 8, Pál 2, Horváth. Csere: HENCSIK 15, Rácz 11, Kófiás 6, Schiefer, Szabó, Varga. Edző: Harsányi Mária.

“Negyvenöt perc pihenő után játszottuk a második mérkőzésünket a Vasas B-csapata ellen. Az első negyedben sokat hibázva futottunk az eredmény után, de a játékrész végére egy pontra feljöttünk (15-14). A második negyedben már jobban védekezve, precízebb támadójátékkal állandósítottuk az öt-hat pontos vezetésünket, és 27-33-al zártuk a félidőt. A harmadik etapban nyújtottuk a legjobb teljesítményt: a remek egészpályás letámadásból labdákat szerezve rendre kosárral fejeztük be a támadásainkat. Nagyon szép megoldásokat láttam ebben a játékrészben, 36-53-as vezetéssel fordultunk az utolsó negyedre. A negyedik felvonás első felében folytattuk ponterős játékunkat, a harmincnegyedik percben már 38-61-re vezettünk, de a negyed második felében több könnyű kosarat engedtünk ellenfelünknek, és így felzárkóztak. Ennek ellenére sokat cserélve is tizennégy pontos győzelmet arattunk.
Folytatás: 2022.01.07-én a Nagyok Kupája mérkőzés Mohácson. Mindenkinek nagyon boldog, sikeres új esztendőt kívánunk!”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László