A KSC U16-os csapata a keddi idegenbeli húsz pontos vereség után pénteken hazai pályán próbált meg visszavágni a Kecskeméti KA-nak. Sajnos a siker ezúttal is elmaradt, az alföldiek egy pontos győzelemmel térhettek haza. Baki Sándorék így idén a 9-16. helyezettek országos B-döntőjén fognak szerepelni.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KECSKEMÉTI KA/A 73-74 (29-20, 14-23, 13-16, 17-15)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 23, CSÁKVÁRI 17, Hencsik 11, Balla 8, Nyári 8/6. Csere: Vajda 4, Rácz 2, Baka, Gyimesi. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Rendkívül nagy energiával kezdtük a mérkőzést, nem úgy, mint kedden az odavágón. A kecskeméti lányok kicsit belealudtak az elején a mérkőzésbe, és ezt ki tudtuk használni, gyorsan kilenc-tíz pontos előnyt építettünk ki, amit a negyed végéig megtartottunk (29-20). A második játékrészben ismét jelentkeztek az érthetetlen hibáink, kilenc labdát is eladtunk tíz perc alatt, és ezekből könnyen indult ellenfelünk, akik a félidőre egalizáltak (43-43). A fordulást követően körülményessé vált a játékunk, és az egyre keményebb kecskeméti védekezés mellett már nem sikerült olyan jó döntéseket hozni, mint a mérkőzés elején. Ritkán jutott be a labda alsó posztra, és a betöréseink is harmatosak voltak, ehhez párosult egy gyenge dobóforma, így a vendégeink a harmadik negyed végére három ponttal átvették a vezetést (56-59). Nagyobb különbség azért nem alakult ki, mert védekezésben mi is odatettük magunkat. Az utolsó negyedben folyamatosan futottunk az eredmény után, a harminckettedik percben Szücs Gréta büntetőivel egy pontra zárkóztunk (61-62), de a következő két támadást eladott labdával zártuk, míg ellenfelünk két támadásából az egyiket kosárral zárta. Nem sikerült átvenni a vezetést, ami lélektanilag sokat segített volna. A negyed második felében három és öt pont körül állandósult a különbség. A végjátékban ismét egy pontra közelítettük meg a kecskeméti lányokat, de az utolsó védekezésünkkel nem sikerült labdát szerezni vagy faultolni, így ellenfelünk szépen lepörgette az időt és egy pontos győzelmet aratott.
Szücs Gréta teljesítménye ismét magasan kiemelkedett csapatunkból, annak ellenére, hogy rendre két vagy három védővel kellett megoldania a feladatait, és úgy gondolom társaitól több és jobb labdát is kaphatott volna. Csákvári Viktória játéka érdemel még dicséretet, valamint Hencsik Adrienné említést. Megérdemelten jutott tovább a kevesebbet hibázó csapat, még mi a két mérkőzésen együtt hatvanhat labdát adtunk el (40+26). A javulás látszik a két mérkőzés között, de még mindig sok a huszonhat. Ilyen számokkal sajnos nem lehet mérkőzést, mérkőzéseket nyerni. Gratulálok a Kecskemétnek!
A keddi mérkőzésen elszenvedett húsz pontos vereség után nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a továbbjutást illetően, mivel hazai pályán huszoneggyel kellett volna nyernünk. Sajnos ez nem történt meg, sőt még a becsületgyőzelem is elmaradt, így két vereséggel búcsúztunk az A-döntőért zajló keresztjátéktól. Sokszor tudtuk felvenni a ritmust ellenfelünkkel, viszont a kadett mezőnyhöz képest rendkívül fiatal csapatunk van, az átlagéletkor tizennégy év. Ez meglátszott játéktudásban és fizikalitásban egyaránt, főleg az eladott labdák és lepattanók számát tekintve. Ifjonc csapatunk idén az országos B-döntőben fog részt venni, amibe a 9-16. hely között tanyázó csapatok jutnak. Készülünk, hogy hibáinkat javítsuk, és minél szebb eredménnyel zárjuk a szezont.”

Baki Sándor