A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. A B-csoportban a Baki Sándor irányította U12-es csapat a 2021-ben a KSC-be beintegrálódó Bátaszék ellen folytatta a küzdelmeket.

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD/B 82-77 (32-16, 14-25, 16-19, 20-17)
Szekszárd: HÄCKL 18, DOSZPOD 14, UNTERMÜLLER 14, KITANICS 13, Szabó P. 8, Beke 7, Szabó V. 2, Finta 1, Eppel, Koncsek, Szőcs-Böröcz. Edző: Baki Sándor.

“Az U14-es megyebajnokságban a Bátaszék csapatához utaztunk visszavágóra. Az első találkozónkon tizenkilenc pontos vereséget szenvedtünk még novemberben. Szorosabb meccset szerettünk volna játszani, ami nagy örömünkre sikerült is. Az első negyedet leszámítva végig pariban voltunk ellenfelünkkel, és a második félidőben a vezetést is sikerült átvenni egy kis időre. Két játékost nem tudtunk megfogni a bátaszéki csapatból, akik együtt hatvanegy ponttal terhelték gyűrűnket, de ez a korkülönbségnek és a jelentős magasságkülönbségnek tudható be. Sokszor rossz döntéseket hoztunk támadásban, indokolatlan helyzetekből adtuk el a labdát, amik után rendre könnyű kosarat kaptunk. Rengetegszer rosszul mértük fel a befejezési lehetőségeket, a legmagasabb védőjátékosról akartunk kosarat dobni, aki könnyűszerrel megakadályozott bennünket. Nagy koncentráció és munka árán sikerült pontokat szereznünk, míg ellenfelünk sokszor ajándék lehetőségeket kapott tőlünk. Kár a gyenge kezdésért és a pontatlan végjátékért. A vereség ellenére nagy dicséret illeti a lányokat, mert mindenki hatalmasat küzdött, és egy kicsit pontosabb játékkal a győzelmet is bezsebelhettük volna. A serdülő ellenfelünkkel szemben tisztesen helyt álltunk fiatal csapatunkkal. Gratulálok a házigazdáknak és a saját csapatomnak is! Folytatás vasárnap Pécsen, az U12-es bajnokin!”

Baki Sándor