A klubunk által 2011-ben életre hívott U11 megyebajnokság második fordulója 2023. március 25. és 2023. április 1. között a Dienes Valéria Általános Iskola tornatermében került megrendezésre. A KSC színeiben ezúttal nyolc (!) csapat képviseltette magát.

A-csoport:

BABITS GIANTS – GYAXI RANGERS 47-34 (3-2, 22-14, 12-8, 10-10)

ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/A – GDB TITANS 44-55 (2-10, 17-17, 6-12, 19-16)
Atomerőmű KSC Baka Gidák/A: Fajszi 19, Dulai 5, Csötönyi 3, Fricsi 3, Koltai-Kiss 3, Mikóczi 3, Steiner 3, Ellenbacher 2, Daradics 1, Samu 1, Szabó 1. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/A): “Az első félidőben mintha az öltözőben maradtunk volna. Sok kimaradt helyzetünk volt, a lepattanókat nem szedtük össze, és a védekezésben nem tudtuk megtartani az embert. Az így kialakult nagy különbséget a büntetődobásokkal tudtuk csökkenteni. Szinte mindenki bedobta a félidei büntetőjét, ezért dicséretet érdemelnek a lányok. Büszke vagyok a csapatra, hogy a második részben felvették a fiúk ellen a küzdelmet, és Fajszi Zselyke vezetésével szorosabbá tették a végeredményt. Köszönöm nekik és Rick Mónikának is! Hajrá KSC Baka Gidák!”

GYKSE TÖRPÖRDÖGÖK – ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/B 67-6 (14-0, 17-4, 24-2, 12-0)
Atomerőmű KSC Baka Gidák/B: Fehér 4, Molnár 2, Biro, Bőne, Csiki, Fejes, Gyovai, Hegedüs, Kékes, Kovács, Kult, Samu, Stier. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.

ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/A – BABITS GIANTS 32-41 (6-12, 15-8, 4-14, 7-7)
Atomerőmű KSC Baka Gidák/A: Fajszi 14, Dulai 7, Steiner 4, Fricsi 2, Szabó 2, Csötönyi 1, Mikóczi 1, Samu 1, Ellenbacher, Hegedüs, Koltai-Kiss. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/A): “Nem kezdtük jól a mérkőzést, de a második negyedben jól dolgoztak a lányok! Fajszi Zselyke és Steiner Szonja vezérletével szép támadásokat hoztunk össze, és szorosan védekeztünk. A félidőre ki is egyenlítettünk. A harmadik negyedben elfáradtunk, és ez eldöntötte a végeredményt. Gratulálok mindkét csapatnak, egy jó mérkőzést láthattunk!”

ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/B – GYKSE TÖRPÖRDÖGÖK 9-62 (0-16, 5-24, 2-6, 2-16)
Atomerőmű KSC Baka Gidák/B: Fejes 3, Molnár 2, Garay 1, Kékes 1, Kult 1, Stier 1, Bőne, Hegedüs, Kovács, Samu, Varga. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/B): “A B-csapatunkban sokan életükben először most léptek pályára hivatalos mérkőzésen. Éppen ezért nem voltunk egy súlycsoportban az ellenfelünkkel. Mindenkire büszkék vagyunk, mert küzdöttek és próbáltak helytállni. Gratulálunk a lányoknak és fiúknak! Mi még az út elején járunk!”

GYAXI RANGERS – GDB TITANS 37-48 (11-12, 19-13, 5-7, 2-16)

Végeredmény:
1. GYKSE Törpördögök
2. GDB Titans
3. Babits Giants
4. Atomerőmű KSC Baka Gidák/A
5. Gyaxi Rangers
6. Atomerőmű KSC Baka Gidák/B

B-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK 21-63 (3-18, 8-25, 5-8, 5-12)
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Kiss 5, Sarudi 4, Fodor 3, Szász 3, Farner 2, Csordás 1, Finta 1, Lückl 1, Mészáros 1, Koch, Soós, Tusa. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Bárdos 13, Farkas 12, Laki 8, Mészáros 6, Feigl 5, Hegyesi 5, Kálazi 4, Braun 3, Gaszner 3, Szabó 3, Szép 1. Edző: Pomsár Szilvia.
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “Ez a forduló egy kicsit sajátosra sikeredett, mert két ellenfél helyett csak eggyel találkoztunk. A Gyaxi Maxi csapata sajnos betegségek miatt nem tudott részt venni ezen a játéknapon. A hosszú szünet után ismét megrendezésre kerülő Nyuszi Kupában így csapatunk mindkét mérkőzésen a Bátaszéki Oroszlánok ellen lépett pályára. Ismét egy jóval erősebb ellenféllel találtuk szembe magunkat, akik mind fizikálisan, mind játéktudásban felülmúlták csapatunkat. Sajnos a mérkőzések hiánya is meglátszott csapatunk játékán, minek következtében az ellenfél hamar előnyhöz jutott, melyet meg is tartott a mérkőzés végéig.”

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK – ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK 72-17 (18-5, 16-6, 18-3, 20-3)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Laki 19, Braun 15, Bárdos 13, Hegyesi 8, Kálazi 7, Feigl 5, Mészáros 4, Gaszner 1, Farkas, Szabó, Szép. Edző: Pomsár Szilvia.
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Fodor 4, Csordás 3, Kiss 2, Lückl 2, Sarudi 2, Finta 1, Koch 1, Soós 1, Tusa 1, Farner, Mészáros, Szász. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “Két mérkőzést játszottunk egymás után a Lurkókkal. Jó védekezéssel, indításokból dobtunk ziccereket. Mindenkinek sikerült pontot szereznie. Fejlődnünk kell a pontos és gyorsabb labdaátadások, illetve az elszakadások terén. Mindkét csapat ügyes volt, gratulálok!”
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “A második mérkőzésen már sok esetben fel tudtuk venni a versenyt az egy-egy elleni játék tekintetében. Labdaszerzések, jó egyéni védekezés és befejezés is többször előfordult. Bátrabban és fegyelmezettebben is játszottunk, de a győzelemhez sajnos ez sem volt elég. Kitartásban és küzdeni tudásban most sem volt hiány, ezzel tudtuk valamelyest kompenzálni ellenfelünk erőfölényét. Ezeken a mérkőzéseken is nagyon sokat tanulhattunk ellenfelünktől. Gratulálunk Lurkócskáinknak!”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok
2. Atomerőmű KSC Babits Lurkók

C-csoport:

KNIPL KFT. BONYHÁDI KSE – BAJAI NKK TÖRPILLÁK 23-63 (2-12, 15-17, 4-14, 2-20)

BAJAI NKK TÖRPILLÁK – ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK 60-6 (16-0, 25-6, 9-0, 10-0)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Tóth 3, Katona 1, Mocsári 1, Tegzes 1, Csereklei, Frei, Káldi E., Miklós, Sebestyén K., Sebestyén M. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “Nagyon vártuk már, hogy újra elrajtoljon a bajnokság. Sajnos elsőként hozzánk képest egy nagyon erős ellenféllel találkoztunk a bajai lányok személyében. Magassági és életkorbeli fölényüket nem tudtuk leküzdeni. Hiányzóink is megnehezítették a helyzetet, ám az ott lévők teljesítményére nem lehetett panasz. Támadásban nagyon súlytalanok voltunk, talán az ijedtségnek is köszönhetően a védekezésünk is puha volt. Utóbbin a második félidőben tudtunk javítani, Tóth Emma és Mocsári Dóra jól tartották embereiket, sok labdát szereztek. Azon dolgozunk tovább, hogy ezeket kosárra tudjuk váltani. Szép volt csajok! Gratulálok a Bajának!”

ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK – KNIPL KFT. BONYHÁDI KSE 10-28 (0-2, 8-14, 0-4, 2-8)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Tóth 6, Tegzes 2, Frei 1, Sebestyén K. 1, Csereklei, Katona, Káldi E., Miklós, Mocsári, Sebestyén M. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “A Bonyhád ellen már szorosabb mérkőzést tudtunk játszani. Voltak szép támadásaink, okos gólpasszaink. Tóth Emma újra a csapat vezére volt, míg Mocsári Dóra védekezési erényeit csillogtatta meg. A többieket is dicséret illeti, lelkesen küzdötték végig a két mérkőzést, legjobb tudásuk szerint álltak helyt egy erős csoportban. Gratulálok a Bonyhád csapatának!”

Végeredmény:
1. Bajai NKK Törpillák
2. Knipl Kft. Bonyhádi KSE
3. Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok

D-csoport:

BABITS MANÓK – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK 23-36 (4-14, 8-6, 0-16, 11-0)
Babits Manók: Kovács 9, Juhász 5, Pap 4, Sajben 3, Ill 1, Szente 1, Békefi-Barabás, Málinger Á., Takács. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Pankovics 31, Szabó H. 2, Burger 1, Egerszegi 1, Éliás 1, Braun, Götz, Khizi, Szabó Lé., Tiringer, Vörös. Edző: Dékány Zsanett.
Csernusné Kiss Edit (Babits Manók): “Manócskáink alig várták, hogy végre ismét játszhassanak a Nyuszi Kupa keretében. A hasonló életkorú és tudású ellenfelünkkel igazán izgalmas, pörgős, változatos mérkőzést sikerült játszanunk. Az egyes negyedekben az aktuális csapat összetétel következtében jellemzően más és más erőfölény valósult meg. Bár próbáltunk változtatni a felálláson, és a védekezésben is cserélgettük a feladatokat, azonban az ellenfél egyik játékosát így sem sikerült megállítanunk, aki mind gyorsaságban, mind magasságban és technikai tudásban is felülmúlta valamennyi játékosunkat. Ettől eltekintve azonban abszolút kiegyenlített volt a küzdelem, ami a végeredményen is meglátszott.”
Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “A mérkőzést ugyan megnyertük, mégis sokat kell dolgoznunk azon, hogy csapatként működjünk, ne pedig egy emberre építsünk. Hiányoltam a passzokat, amit edzésen gyakoroltunk, illetve a lepattanók megszerzésére is jobban kell figyelnünk. Az utolsó negyedben a kialakult előnynek köszönhetően sikerült beállítanom azokat a gyerekeket is játszani, akik az idén kezdtek el nálam kosarazni. Köszönöm a Babits Manóknak és edzőinek a mérkőzést, ügyesek voltak!”

BAJAI NKK KISHÖLGYEK – BABITS MANÓK 86-5 (21-0, 18-5, 23-0, 24-0)
Babits Manók: Békefi-Barabás 1, Ill 1, Juhász 1, Kovács 1, Pap 1, Málinger, Sajben, Szente, Takács. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Csernusné Kiss Edit (Babits Manók): “Többször előfordult már, hogy túl erős csapatokkal hozott össze minket a sorsolás, így történt most is. Ellenfelünk oly mértékben nagyobb és erősebb volt nálunk, hogy túl sok mindent sajnos nem tanulhattunk a mérkőzésből. Óriási dicséret illeti kis csapatunkat, akik a jóval nagyobb és erősebb ellenféllel szemben is pályára léptek, és szívvel-lélekkel küzdöttek minden egyes labdáért.”

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK – BAJAI NKK KISHÖLGYEK 28-47 (6-9, 4-21, 6-13, 12-4)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Tiringer 17, Burger 3, Szabó H. 3, Braun 2, Pankovics 2, Egerszegi 1, Éliás, Götz, Khizi, Szabó Lé., Vörös. Edző: Dékány Zsanett.
Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “Elégedett vagyok a csapattal, attól függetlenül, hogy a mérkőzést elveszítettük. Csapatként működtünk, végre passzoltunk, és szinte minden játékos pontot szerzett. Az ellenfél játékosainak magassági fölénye vitathatatlan volt, ugyanakkor a harcias hozzáállásunk sokszor segített a labdaszerzésben. Gratulálunk a Bajai Kishölgyek győzelméhez!”

Végeredmény:
1. Bajai NKK Kishölgyek
2. Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok
3. Babits Manók

E-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET – ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK 47-18 (10-4, 12-8, 5-6, 20-0)
Atomerőmű KSC Zombasket: Häckl 22, Márton 10, Wirth E. 6, Fazekas M. 5, Stoll F. 3, Turányi-Nagy 1, Biró, Fazekas G., László, Misóczki, Mőszmer, Wenhardt. Edző: Domokos Bence.
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Balázs 6, Hurtony 3, Kozsir 3, Martos 3, Molnár 3, Bachusz, Dévai, Hajnal, Kovács, Kulcsár, Mészáros. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “A gyerekek és a szülők is lelkesen várták a Nyuszi Kupa folytatását, edzéseken jó létszámban tudtunk készülni az új rajtra. Ennek meg is lett az eredménye. Sok olyan dolgot láttam viszont a pályán, amit edzéseken gyakoroltunk. Häckl Lotti 22 pontjával kimagaslott a mezőnyből, a támadások mellett védekezésben is kitűnt. Márton Viola a harcos labdaszerzéseivel és 10 pontjával vétette észre magát. Nagyon tetszett, hogy labdaszerzések után sok kosarat tudtunk szerezni gyorsindításokból. Külön gratulálok Fazekas Máténak, aki első osztályosként 5 pontot szerzett, és ügyesen vette ki részét a győzelemben. Gratulálok a Dienes Cicák csapatának!”

MOHÁCSI TE 1888 – ATOMERŐMŰ SE ATOMMANÓK 53-29 (7-14, 24-9, 8-4, 14-2)

MOHÁCSI TE 1888 – ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET 40-44 (18-9, 6-18, 10-6, 6-11)
Atomerőmű KSC Zombasket: Häckl 19, Márton 15, Wirth E. 7, Fazekas M. 1, Stoll F. 1, Wenhardt 1, Biró, Fazekas G., László, Misóczki, Mőszmer, Turányi-Nagy. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “Az első meccsen pihentetni tudtam a húzóembereket, mert tudtuk, hogy a Mohács csapata nem lesz könnyű ellenfél. Márton Viola védekezésben nagyon szépen megfogta az ellenfél egyik meghatározó játékosát, nem hagyott neki levegőt a pályán. Häckl Lotti pedig újra klasszis teljesítményt hozott 19 pontjával. Szabályos eszközökkel nem tudták megállítani. Ügyes helyzetfelismerésnek és néha a már-már túl önzetlen játéknak köszönhetően rengeteg gólpasszt osztottunk ki, ami a csapategységet is mutatja. Wirth Elena és Stoll Fanni is rengeteget fejlődtek ebben az évben, nagyon kellett az ő jó teljesítményük is. Jó volt látni, ahogy a nagylányok felkarolják a kicsiket, és segítik őket a mérkőzések alatt és között egyaránt. A végén magabiztos előny tudatában mindenki játéklehetőséghez jutott, amivel éltek is a gyerekek. Nagy volt a boldogság a dupla győzelem után, abszolút megérdemelték! Többeknek ez volt élete első tétmérkőzése, amihez szeretettel gratulálok! Gratulálok a Mohács csapatának!”

ATOMERŐMŰ SE ATOMMANÓK – ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK 44-20 (18-2, 10-12, 14-2, 2-4)
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Martos 11, Balázs 3, Hurtony 3, Kulcsár 2, Dévai 1, Bachusz, Hajnal, Kovács, Kozsir, Mészáros, Molnár. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “A Dienes Cicák csapata életkorát tekintve nagyon vegyes, a másodiktól a negyedik osztályosig vannak játékosaink. Martos Luca személyében egyetlen ötödikesünk van, aki mérkőzésről-mérkőzésre a legponterősebb. Amikor idősebb lányaink vannak a pályán, sikerül megszorítani az ellenfelet, így egy-egy negyedet mindkét meccsünkön nyertünk. Ezúttal erős csoportba kerültünk, de jól küzdöttünk. Gratulálunk a Zombasket és a Mohács csapatainak!”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Zombasket
2. Mohácsi TE 1888
3. Atomerőmű SE Atommmanók
4. Atomerőmű KSC Dienes Cicák