A klubunk által 2011-ben életre hívott U11 megyebajnokság ötödik fordulója 2023. május 20-21-én a Dienes Valéria Általános Iskola tornatermében került megrendezésre. A KSC színeiben ezúttal kilenc (!) csapat képviseltette magát.

A-csoport:

GYAXI RANGERS – GDB TITANS 39-26 (12-2, 9-8, 7-6, 11-10)

BAJAI NKK KISHÖLGYEK – ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/A 55-36 (16-10, 17-9, 9-9, 13-8)
Atomerőmű KSC Baka Gidák/A: Dulai 15, Fajszi 8, Mikóczi 5, Fricsi 4, Szabó 2, Csötönyi 1, Steiner 1, Daradics, Ellenbacher, Hegedüs, Koltai-Kiss, Samu. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/A): “A mérkőzés első félidéjében nem sikerült megvalósítani, amit kértem: nem volt szoros a védekezésünk, nem vittük végig ziccerig a támadásokat, nem koncentráltunk eléggé. A második félidőben Dulai Nóra vezetésével feljavult a játékunk. Nem lehet ennyi előnyt adnunk egyik csapatnak sem. Gratulálok a Bajának!”

GYAXI RANGERS – BAJAI NKK KISHÖLGYEK 41-40 (6-5, 19-19, 7-4, 9-12)

GDB TITANS – ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/A 63-36 (12-4, 14-22, 18-2, 19-8)
Atomerőmű KSC Baka Gidák/A: Mikóczi 13, Steiner 7, Dulai 5, Csötönyi 3, Szabó 3, Fajszi 2, Daradics 1, Fricsi 1, Hegedüs 1, Ellenbacher, Koltai-Kiss, Samu. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/A): “Ezen a mérkőzéden sem kezdtünk jól. Nagy előnyt adtunk az élesebben és gyorsabban játszó fiú csapatnak. A második negyedben viszont extra játékkal visszajöttünk, és a bűntetődobások után kiegyenlítettünk. A második félidőben teljesen szétesett a játékunk, elfáradtunk. Támadásban pontatlanul játszottunk, folyamatosan kintről eldobáltuk a labdát, a fiúk pedig könnyen leindultak minket. Ezen a meccsen nem tudtuk felvenni a versenyt a fiúkkal. Gratulálok GDB Titánoknak!”

Végeredmény:
1. Gyaxi Rangers
2. Bajai NKK Kishölgyek
3. GDB Titans
4. Atomerőmű KSC Baka Gidák/A

B-csoport:

BABITS GIANTS – BAJAI NKK TÖRPILLÁK 65-10 (12-0, 20-4, 19-0, 14-6)

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK – BABITS GIANTS 27-58 (4-16, 10-26, 6-4, 7-12)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Braun 9, Laki 8, Bárdos 3, Farkas 2, Feigl 1, Gaszner 1, Hegyesi 1, Mészáros 1, Szép 1, Szabó. Edző: Pomsár Szilvia.
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “A gyors és ügyes fiú csapat ellen nehezen vettük fel a versenyt. Az első játékrészben ijedtebben játszottunk, de a félidő után összekaptuk magunkat. Védekezésben nehezen találtuk meg az embert, akit fogni kellett, támadásban voltak ügyes labdaátadások, amikből gyűrűbe találtunk. Gratulálok az ellenfelünknek!”

BAJAI NKK TÖRPILLÁK – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK 31-37 (4-8, 12-11, 4-8, 11-10)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Bárdos 7, Laki 7, Farkas 6, Braun 4, Feigl 4, Hegyesi 4, Szabó 3, Gaszner 1, Szép 1, Mészáros. Edző: Pomsár Szilvia.
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “A bajai lányok ellen egy szoros küzdelemből tudtunk meccset nyerni. Nagyon jól hajtottunk, védekezésben és támadásban is ügyesek voltak az Oroszlánok. Végre láttam olyan megoldásokat, amiket edzésen gyakorlunk: lepattanóból való átadás és indítás. Védekezésben pedig sokkal szorosabban álltunk az ember elé, akadályozva az elszakadást. Gratulálok a csapatomnak, ellenfelünknek köszönjük a jó mérkőzést!”

Végeredmény:
1. Babits Giants
2. Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok
3. Bajai NKK Törpillák

C-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK – ATOMERŐMŰ SE ATOMMANÓK 35-55 (4-15, 16-18, 4-8, 11-14)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Szabó 18, Pankovics 9, Khizi 6, Burger B. 1, Éliás 1, Benedeczki, Burger P., Egerszegi, Götz, Vörös. Edző: Dékány Zsanett.
Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “A Bátaszéki Kisoroszlánok a hétvégi Nyuszi Kupán először az Atommanók ellen léptek pályára. Technikailag képzettebb volt az ellenfelünk, ennek ellenére sikerült szép támadásokat kialakítanunk, és pontokat szereznünk. Védekezésben is mindent megtettünk, ami tőlünk telt.”

MOHÁCSI TE 1888 – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK 52-19 (15-3, 20-7, 11-2, 6-7)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Szabó 12, Pankovics 6, Egerszegi 1, Benedeczki, Burger B., Burger P., Éliás, Götz, Khizi, Vörös. Edző: Dékány Zsanett.
Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “A második mérkőzésünket a Mohácsi TE 1888 ellen vívtuk. Nem találtuk a helyünket a pályán, alapvető hibákat vétettünk, sorra adtuk el a labdákat, nem volt védekezésünk. Elfáradt a csapat szellemileg és fizikálisan is. Gratulálunk ellenfeleinknek a szép játékhoz! Nekünk az a feladatunk a továbbiakban, hogy erőlétben és technikában hasonló tudásra tegyünk szert.”

ATOMERŐMŰ SE ATOMMANÓK – MOHÁCSI TE 1888 30-46 (10-4, 11-17, 7-7, 2-18)

Végeredmény:
1. Mohácsi TE 1888
2. Atomerőmű SE Atommmanók
3. Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok

D-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK – KNIPL KFT. BONYHÁDI KSE 36-11 (12-4, 13-5, 4-0, 7-2)
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Sarudi 12, Soós 9, Lückl 8, Fodor 4, Győri 1, Simon 1, Tusa 1, Csordás, Jilling, Szász, Székely. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “Mivel a Bonyhád csapatával még nem játszottunk, érdeklődéssel vártuk a mérkőzést. A játék első felében a folyamatos pontszerzéseknek köszönhetően fokozatosan elhúztunk ellenfelünktől, melyet a második játékrészben még növelni is tudtunk. A jó egyéni szereplések mellett egyre többször láthattunk csapatunk részéről összjátékot is, ami már tartalmazta a kiszabadítás és a gyorsindítás játékelemeit. Bár többször pontatlanok voltak a dobások, a sok támadólepattanónak köszönhetően mégis sokszor sikerült második, harmadik szándékból kosarat szerezzünk. Gratulálunk Lurkócskáinknak a győzelemhez!”

ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET – ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK 43-22 (4-5, 23-5, 3-10, 13-2)
Atomerőmű KSC Zombasket: Häckl 20, Márton 8, Wirth 8, Stoll 4, Fazekas M. 1, Mőszmer 1, Wenhardt 1, Biró, Fazekas G., László, Misóczki, Turányi-Nagy. Edző: Domokos Bence.
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Soós 7, Simon 6, Fodor 3, Sarudi 2, Székely 2, Lückl 1, Tusa 1, Csordás, Győri, Jilling, Szász. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “Ügyes és pontos játékkal győztük le a Babits Lurkók csapatát. A gyerekek önzetlenül szolgálták ki egymást, a gyűrű alatt pedig magabiztosan fejeztük be az akcióinkat. Häckl Lotti 20 pontig jutott, ezzel ő lett a legeredményesebb játékos. Wirth Elena és Márton Viola is fontos kosarakkal járult hozzá a győzelemhez. A védekezéssel a harmadik negyedet kivéve elégedett voltam, kevés dobást engedtünk ellenfelünknek. Mindenki játéklehetőséghez jutott, és szép élményekkel gazdagodott. Nagy taps illeti a csapatot! Gratulálunk a Babits Lurkóknak, ők is sokat fejlődtek az idei évben!”
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “A Zombasket csapata nagyon sokat fejlődött a legutóbbi találkozásunkhoz képest, és bár az első negyed még ki-ki mérkőzést hozott, a második játékrészben pályára lépő ellenfeleink közül az egyik játékos minden szempontból tarthatatlannak bizonyult, és gyakorlatilag egymaga eldöntötte a mérkőzést. Bár a harmadik negyedben sikerült ledolgoznunk a hátrányból, a következő játékrészben ismét elhúzott az ellenfél, amelyet már nem sikerült a mérkőzés végéig behoznunk. Amint a Zombasket cserélt, és kevésbé meghatározó játékosok léptek pályára, mindig sikerült faragnunk a hátrányból. Formálódó csapatjáték mellett sok jó egyéni teljesítményt láthattunk. Sokat tanulhattunk ebből a mérkőzésből is. Gratulálunk a helytálláshoz!”

KNIPL KFT. BONYHÁDI KSE – ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET 13-59 (4-14, 6-21, 0-14, 3-10)
Atomerőmű KSC Zombasket: Häckl 19, Márton 14, Wirth 13, Stoll 5, Turányi-Nagy 3, Biró 1, Fazekas G. 1, Fazekas M. 1, László 1, Misóczki 1, Mőszmer, Wenhardt. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “A Lurkók elleni meccsből kiindulva szerettük volna a mérkőzés kezdetétől kezünkbe venni az irányítást. Márton Viola és Wirth Elena remek játékkal hálálta meg, hogy egy négyesbe kerültek. Häckl Lotti pedig a már-már megszokott eredményes játékon túl nagyon látványos kosarakat is szerzett. Védekezésben Stoll Fanni és Fazekas Máté is nehezebb feladatot kapott, de testi adottságaikat ügyességgel kompenzálva szépen semlegesítették emberüket. Le a kalappal a gyerekek előtt. Nagyon szorgalmasan dolgoztak és jártak edzésre egész évben, aminek meg is látszik az eredménye. Gratulálunk a Bonyhád csapatának!”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Zombasket
2. Atomerőmű KSC Babits Lurkók
3. Knipl Kft. Bonyhádi KSE

E-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK – ATOMERŐMŰ KSC GYAXI MAXI 14-62 (2-14, 6-22, 6-12, 0-14)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Káldi P. 5, Frei 3, Csereklei 2, Tóth 2, Káldi E. 1, Mocsári 1, Katona, Miklós, Sebestyén K., Sebestyén M., Tegzes. Edző: Domokos Bence.
Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi: Szabó P. 17, Doszpod 15, Szabó V. 11, Módos-Krémer 10, Bodnár 2 Demjén 2, Sipos 2, Gadácsi 1, Schmidt 1, Végh 1, Magyar. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “Nem tudtuk felvenni az ellenfél két játékosával, Rebekával és Pannival a versenyt. A gyerekek mindent beleadtak, de ennek ellenére sem sikerült megszorongatni a nálunk jóval erősebb Gyaxi Maxik csapatát. Káldi Petra talán eddigi legjobb mérkőzése volt, szépen gyűjtötte a lepattanókat, és a kosarak sem maradtak el. Dolgozunk tovább! Gratulálok a csapatomnak és a Gyaxi Maxinak!”
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi): “A Nyuszi Kupa ötödik fordulóján egy gyengébb csoportba kerültünk, úgyhogy a kis fiatal, nemrég kezdett játékosaink is sok értékes játékperchez juthattak. Első ellenfelünk a Garay Gézengúzok csapata volt. Fölényes győzelmet arattunk tapasztalatlan ellenfelünk felett. A nagyobbak szuperül teljesítették a feladatot, hogy szolgálják ki a pályán kisebb társaikat, így szinte mindenki tudott pontot dobni. Szép labdaszerzéseket és passzokat láthattunk. Gratulálunk a Gézengúzoknak a tisztes helytállásért és a küzdeni akarásért!”

GYKSE TÖRPÖRDÖGÖK – ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK 55-12 (7-2, 24-6, 14-1, 10-3)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Káldi P. 3, Csereklei 2, Sebestyén M. 2, Frei 1, Káldi E. 1, Mocsári 1, Sebestyén K. 1, Tegzes 1, Katona, Miklós, Tóth. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “A Törpördögök átgázoltak rajtunk. Gyorsaságban nem tudtuk felvenni a versenyt, és a gyűrű alatt is pontosabbak voltak. Bátran játszottunk, de sajnos sok labdát eladtunk, ami rendre megbosszulta magát. Előző találkozásunkhoz képest lényegesen kisebb lett a különbség. A gyerekek mindent megtettek, ezért meg tudom dicsérni őket. A Törpördögöknek pedig gratulálok!”

ATOMERŐMŰ KSC GYAXI MAXI – GYKSE TÖRPÖRDÖGÖK 38-19 (2-4, 14-5, 10-4, 12-6)
Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi: Szabó V. 21, Szabó P. 8, Schmidt 3, Sipos 2, Demjén 1 Gajdácsi 1, Magyar 1, Módos-Krémer 1, Bodnár, Végh. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi): “Második meccsünket a Törpördögök fiúcsapat ellen játszottuk. Kicsit megilletődötten kezdtük a mérkőzést, és nagyjából oda-visszarohangáltunk a pályán, nem találtuk a kosarat sem. Az első negyedet 2-4-re elveszítettük, így össze kellett kapnunk magunkat, hogy a valódi tudásunkat mutassuk a pályán, ne a fejetlenség uralkodjon. Ez a továbbiakban sikerült is, a többi negyedet már ügyesen megnyertük. Gratulálok a csapatnak, hogy mindkét mérkőzést eredményesen zártuk!”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi
2. GYKSE Törpördögök
3. Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok

F-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK – ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/B 57-10 (12-3, 19-6, 12-1, 14-0)
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Bachusz 17, Martos 13, Kozsir 5, Kulcsár 5, Molnár 5, Tomalik 5, Balázs 4, Hurtony 2, Dévai 1, Kovács. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Atomerőmű KSC Baka Gidák/B: Hegedűs 6, Samu 3, Molnár 1, Allegue, Bőne, Kékes, Kovács, Márkvárt, Miklós, Stier, Varga. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “Első mérkőzésünket a Baka Gidák második számú csapata ellen játszottuk. Már korábbról ismert együttessel találkoztunk, de most kevesebb fiatal játékosuk volt. Harmadikosaink magabiztosan húztak el már az első negyedben, Bachusz Suzi igazán ponterős játékkal rukkolt elő, Kozsír Hanna pedig jó védekezésével segítette társait. Másik csapatunkat is nagy dicséret illeti, hisz ők is szép megoldásokat hoztak támadásban, illetve nagyon sokszor állították meg az ellenfelet, és szereztek sok labdát. Ott ezúttal is Martos Luca volt a pontgyáros.”
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/B): “Nem voltunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel, akik szerintem egy erősebb csoportban is megállnák a helyüket. Küzdöttünk, kezdő csapatként mindent megtetettünk, de ez most még ennyire volt elég. Büszkék vagyunk a lányainkra! Gratulálunk a Dienes Cicáknak!”

ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK/B – BABITS MANÓK 33-11 (6-2, 15-3, 4-4, 8-2)
Atomerőmű KSC Baka Gidák/B: Samu 15, Allegue 8, Hegedüs 6, Molnár 3, Stier 1, Bőne, Kékes, Kovács, Márkvárt, Miklós, Varga. Edző: Fekete Eszter, Rick Mónika.
Babits Manók: Takács 5, Soós 3, Simon 2, Juhász 1, Békefi-Barabás, Gombár, Ill, Nepp, Rádi-Aszódy, Szalontai, Szente, Szücs. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák/B): “Megszereztük második győzelmünket a kis Gidákkal! Nagyon örülünk, hogy mindenki pályára lépett, és legjobb tudása szerint küzdött. Samu Karina, Hegedüs Hanna és Allegue Dina jó játékával magabiztos győzelmet arattunk. Büszkék vagyunk a lányainkra! Gratulálok a Manóknak is! Hajrá KSC Baka Gidák!”
Csernusné Kiss Edit (Babits Manók): “A Gidák ellen változatos és küzdelmes mérkőzést játszottunk, köszönhetően a csapatok hasonló felkészültségének. Mint oly sokszor, most is néhány játékos döntötte el a mérkőzés kimenetelét. Az ellenfél támadójátéka alapvetően ezekre a játékosokra épült. Az ellenük való védekezés sikeressége határozta meg folyamatosan az eredmény alakulását. Az ellenfél végül megérdemelten nyert, de így is sikerült sokszor megállítanunk a támadójátékot, és főként jó egyéni megoldásokat követően kosarat szereznünk. Rendszeresen találkozunk a Nyuszi Kupa sorozat alkalmával magasabb, idősebb ellenfelekkel, ami sokszor megoldhatatlan helyzet elé állítja a kizárólag másodikosokból álló Manócskáinkat. Gratulálunk a küzdelmes mérkőzéshez!”

BABITS MANÓK – ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK 3-71 (0-22, 2-15, 1-14, 0-20)
Babits Manók: Takács 2, Soós 1, Békefi-Barabás, Gombár, Ill, Juhász, Nepp, Rádi-Aszódy, Simon, Szalontai, Szente, Szücs. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Bachusz 19, Balázs 11, Molnár 11, Hurtony 8, Martos 8, Kozsir 7, Dévai 2, Kulcsár 2, Tomalik 2, Kovács 1. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Csernusné Kiss Edit (Babits Manók): “Ezen a mérkőzésen nagyrészt idősebb, jóval felkészültebb játékosokból álló ellenféllel találkoztunk, ennek következtében a végeredmény egy percig sem volt kétséges. Tisztes helytállásból azonban csapatunknál sosincs hiány. Bármennyi is a pontbeli különbség, a játékkedv és a küzdelem mindvégig jellemző Manócskáinkra. Amikor az ellenfél csapatában a cserék következtében kevésbé meghatározó játékosok léptek pályára, mindig sikerült új lendületet kapnunk, és a támadó térfélen is meglepetést okoznunk a Cicáknak. A küzdelmes mérkőzéshez mindenkinek gratulálunk!”
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “A második mérkőzésen egy fiatalabb, de igen harcos csapattal találkoztunk. Lányaink nagy lelkesedéssel fogtak neki a pontgyártásnak, és így ezen a meccsen mindenkinek sikerült sokat, jól és eredményesen játszani. Gratulálok csapatomnak a két győzelemhez, mindenki nagy-nagy dicséretet érdemel!”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Dienes Cicák
2. Atomerőmű KSC Baka Gidák/B
3. Babits Manók