Az U11-es KSC szombaton Kaposvárra látogatott, ahol a házigazda Gyakorlós Törpék és a pécsi Rátgéber Akadémia volt az ellenfél. Stierné Jankovics Máriáék mindkét találkozójukon nagyarányú győzelmet arattak, így ők lettek a Dél-dunántúli régió legjobb leány csapata.

“Szombaton Kaposvárra utaztunk, ahol a hazai Gyakorlós Törpék lány csapata és a Rátgéber Akadémia fiú A-csapata volt az ellenfelünk. Mindkét együttessel találkoztunk már korábbi fordulókban legalább egyszer, így szerettük volna megismételni az akkori eredményeinket: két győzelemért mentünk.”

NKA PÉCS FIÚ/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 64-108 (15-35, 17-26, 22-27, 10-20)
Szekszárd: HENCSIK 55, KOLLÁR 17, CSAPÓ 12, KÓFIÁS 9, Varga 5, Vittay 4, Hajdú 2, Hága 2, Keszthelyi 1, Pusztai 1, Makovics, Matus. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Ilyen nagyarányú győzelemre nem számítottam a fiúk ellen, de korábban mindig duplázás után és fáradtan kellett összecsapnunk velük. Valószínű hiányzóik is voltak, mert már az első negyedben sikerült elhúznunk. Hencsik Adri hatalmas lendülettel kosárlabdázott, a fiúk számára védhetetlennek bizonyult. Nemcsak pontszerzésben jeleskedett, rengeteg lepattanót és labdát szerzett, így az egyik négyesünkben ő jeleskedett. A másik négyest a Kollár Lilla, Csapó Szofi és Kófiás Jana hármas vitte sikerre, és nyerték a negyedüket tíz ponttal. Köszönjük a játékot a fiúknak!”

GYAKORLÓS TÖRPÉK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 37-98 (4-20, 13-30, 10-22, 10-26)
Szekszárd: HENCSIK 46, KÓFIÁS 15, KOLLÁR 14, CSAPÓ 12, Vittay 5, Varga 3, Hajdu 2, Matus 1, Hága, Keszthelyi, Makovics, Pusztai. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“El sem fáradtunk az első mérkőzésen. Továbbra is hasonló jó ritmusban kosárlabdáztunk. A már megemlített négy kislányhoz igyekezett Vittay Kamilla és Varga Léna is felzárkózni. Ezzel a fordulóval újra felkerültünk az A-csoportba, ahol a két legerősebb fiú csapattal találkozunk majd az április 4-i hétvégén.
Mi lettünk a régió győztes lánycsapata, így az első helyről várjuk a folytatást. Az Atomerőmű KSC Szekszárd U11 csapatának tagjai: Csapó Szófia, Gál Eszter, Hajdu Emma, Hága Kamilla, Hencsik Adrienn, Horváth Kata, Keszthelyi Kamilla, Kollár Lilla, Kófiás Jana, Makovics Nóra, Matus Csenge, Pusztai Lili, Szabó Dorka, Varga Léna, Vittay Kamilla. Gratulálok kislányok, csak így tovább!”

Stierné Jankovics Mária